U Zagrebu održan Festival svjetla. Prava fantazija!
U

Jedan poseban festival se održao u Zagrebu.

Ako ste prošli tjedan, točnije od 15. do 19. ožujka bili u Zagrebu, zasigurno ste u večernjim satima prošetali brojnim lokacijama na kojima se održavao Festival svjetla Zagreb.

Turistička zajednica grada Zagreba i partneri, a uz podršku Grada Zagreba, organizirali su ovaj poseban festival koji je ujedinio maštu, umjetnost i svjetlosnu tehnologiju a koji je i najavio proljeće kroz pozitivnu energiju i dobre emocije.

Posjetitelji su, tijekom pet dana, mogli obići ukupno 33 atrakcije na čak 28 lokacija Gornjeg i Donjeg grada koji su pozdravljali početak i novu nadu – proljeće.

Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine, čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

Program je počeo u srijedu, 15. ožujka u 19 sati na laser showu kod Ljetne pozornice Tuškanac, a, kao i prijašnjih godina, Festival je bio otvoren od 18 do 23 sata.

Prilikom postavljanja Festivala vodilo se računa i o svjetlosnom onečišćenju koje je svedeno na minimum i vremenski ograničeno, čime je dodatno zagarantiran najmanji mogući utjecaj na čovjeka i prirodni okoliš u cjelini.

Ulazak na sve programe je bio besplatan, a više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, dostupne su na linku.

Ukoliko niste bili u prilici posjetiti ga ove godine, iduću godinu se potrudite zaletiti do Zagreba i uživati u zanimljivom festivalu.

Uživajte u fotogaleriji:

Tekst, fotografije: PR/ Zagreb

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci