NaslovnicaINSPIRACIJAOSOBEU Udruzi Foliot kreću...

zadnje objave

U Udruzi Foliot kreću radionice za odrasle koje će voditi Nisa Hrvatin Petrović

U Udruzi Foliot mogu se pronaći radionice za svaki uzrast, od osnutka udruge provode se brojne radionice za djecu – od plesa, filma, stranih jezika, raznih kreativnih radionica, u svoju ponudu uvode novosti koje će se svidjeti i velikima!

Jedna takva novost je i ”Kreativna radionica za odrasle” koje će voditi riječka kreativka Nisa Hrvatin Petrović. Ona je dizajnerica, scenografkinja, i vlasnica brenda Nisa design. Magistrirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i tijekom svojeg obrazovanja i kasnije imala je  brojne izložbe; radila na mnogih predstavama u produkciji kazališta, privatnih udruga i obrta. Članica je  HDLU- Rijeka i dobitnica nagrade Mali Marulić za predstavu “Trsatski zmaj”.

Nisa je, složit ćete se, idealna osoba za voditi kreativne radionice. Razgovarali smo s njom:

Kako je započeo Nisa design?

Nisa design se počeo razvijati na satovima kolegija Oblikovanje nakita kod profesora Nenada Robana. Tada sam već odlučila svoje radove, a prvo je to bio nakit, prezentirati na Facebook stranici pod nazivom Nisa design i tako je sve krenulo. Danas je Nisa design obrt koji pruža puno više proizvoda od samog nakita, obuhvatili smo područje i slikarstva, grafike, nudimo ljudima oslikane jastučnice, podmetače, satove, lutke…

Gdje crpite inspiraciju? Na Instagramu sam primjetila da je grad Rijeka jedan od Vaših glavnih motiva za rukotvorine.

Inspiracija je svuda oko nas, grad Rijeka je jedna od naših linija koja je nastala od skica za predstavu “Trsatski zmaj” i potom se rodila ideja da od skica razvijem seriju nakita, podmetača, satova, magnete, a od nedavno i oslikane jastučnice Rijeke. Inspiracija za liniju “Space shapes” vezana je uz priču Mali princ i fotografije prirode od kojih stvaram apstraktne oblike. Svaka moja linija crpi inspiraciju iz nečeg drugog.

Kako je došlo do suradnje između Vas i Udruge Foliot?

Sve dobre suradnje nastanu nekako spontano, prirodno, pa tako je nastala i ova s udrugom Foliot koja već godinama razvija kreativnost djece i mladih. Moj cilj je bio da pružim svoje znanje odraslima, mamama, tetama, ženama, svima koji žele probuditi ili pronaći svoju kreativnost. Udruga Foliot već provodi niz kreativnih radionica pa smo odlučili udružiti snage i pokrenuti nešto zajedno. Za početak krećemo s radionicom izrade nakita, a naravno ako bude interesa i radionicom lutkarstva, ilustracije… Nadam se da će moja kreativnost potaknuti i druge na rad, na maštanje, izražavanje, stvaranje. Za to nikada nije kasno!

Što planirate raditi u kreativnim radionicama? Što će sve polaznici imati priliku naučiti?

Do sada sam na kreativnim radionicama podučavala svoje polaznice izradi nakita od tekstila, kombinacijom tekstila i papira, oslikavanje nakita, učili smo koristiti i mašinu, ručno šivati, kako izraditi od metalne žice obruč za ogrlicu itd, a na radionici lutkarstva učili smo izraditi prstolutke, igračke – lutke, guignole i zijevalice. Ako bude interesa nadam se da ćemo svašta novog naučiti i u Udruzi Foliot.

Što Vam je cilj napraviti s polaznicima u radionicama?

Svim učiteljima je cilj probuditi kreativnost kod svojih polaznika, pokazati im da mogu mnogo toga sami izraditi, da mogu se pritom dobro zabaviti i uveseliti sebe i svoje najmilije. Velika je razlika kada nosiš ogrlicu koju nema nitko ili napraviš igračku za dijete točno prema njegovoj želji.

Kada počinju radionice, kada će se održavati i u kojim terminima, cijena?

Prva prilika da nam se pridružite je već ove subote – održat ćemo besplatnu radionicu izrade nakita 18. prosinca od 12 do 13:30 u sklopu Adventa u Foliotu, ciklusa različitih radionica za djecu i odrasle koje u udruzi Foliot provode tijekom cijelog 12. mjeseca. Nema puno mjesta pa pozivam sve odrasle kreativce da nam se pridruže već ove subote! Oni koji ne stignu ove subote, bit će još prilika u prvom mjesecu.

A onda početkom godine, čim se okupi dovoljan broj polaznika, krećemo i s redovitom grupom. Mjesečna članarina će biti 250 kuna, a nalazit ćemo se jednom tjedno po dva školska sata u popodnevnim satima, točan termin ćemo naknadno objaviti na web stranici i društvenim mrežama Udruge Foliot i obrta Nisa design. Sve što polaznice izrade na radionici moći će ponijeti kući. Veselim se svim budućim radionicama i polaznicama koje ću upoznati i s kojima ću zajedno maštati i stvarati. Pozivam sve da nam se pridruže, u udruzi Foliot ima puno aktivnosti za male i velike kreativce!

Evo prilike da do Božića naučite nešto novo, i pod bor za svoje voljene zapakirate poklon koji ste vi napravili. Od srca i svojim rukama.

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE