ZTC

Je li hrabro ili ludo izaći iz situacija koje su nam naizgled potrebne, a u pravilu nas degradiraju? Rekla bih, sve od navedenog i dodala – nužno je.

Nerijetko sam slušala o lošim vezama koje su opstajale iz navike ili neke potrebe koja nema veze s ljubavlju  i nisam mogla pojmiti da su pojedinci zadovoljni vezom radi imanja veze, poslom radi imanja posla i slično.

Nemamo život radi imanja života, imamo ga s nekim razlogom, s nekim samo našim pozivom, ne pronađemo ga uvijek brzo i lako, ali smisao svega je da ga pronađemo jer ga imamo i zatim…živimo.

Doživjela sam nedavno jedan susret koji je odigrao ključnu ulogu da ove rečenice pustim van. Imala sam jedan sastanak u vezi novog partnerstva na Stilueti, raduje me svaki poziv osoba koji prepoznaju naš medij kao drugačiji, kvalitetan i poseban i uvijek me zanima s kojom ću se osobom naći oči u oči i kako će sve proći.

Prošlo je grozno, prošlo je odlično.

Gospođa me primila, ispričala se na neredu što i nije problem jer je vidljivo da su radovi  i nastavila pričati iz prostorije u prostoriju slažući i pripremajući se se za rad, mene puštajući ili samu ili dovodeći me u situaciju da prihajam za njom. Nije sjela sa mnom niti dvije minute. Niti dvije minute. Usput je dodala da ne zna koliko je to isplativo, da ima neugodna iskustva s kolegama iz drugih medija, da uz dosadašnje oblike svakako želi i jedan” portalčić”, a na dobrom smo glasu i imamo jako dobre preporuke. Naravno, degradirala je rječnikom i kolege dajući mi do znanja da ne svjesno ili nesvjesno ne cijeni naš rad i prije svega ne razumije ga, a sebi nije dala priliku da čuje što što uopće rad jednog medija uključuje i što sve time dobiva. Ponavljam, neovisno je li to Stilueta ili netko drugi.

Nisam uvredljiva, no ovo je bio znak da bi naša suradnja bila “katastrofica” u najmanju ruku. Kao prvo, osoba koja želi, a ne želi negdje uložiti neovisno o čemu se radi neće biti zadovoljna. Osoba koja ima neugodna iskustva na ovaj način na koji ona ima, blokira odmah energiju i ne dozvoljava da naš tim ispuni maksimum.

Kao treće, umanjuje vrijednost našeg rada, ali i rada drugih kolega iz medija, a slučajnim odabirom riječi koje mi se nikako nisu svidjele izazvala je u meni namjernu reakciju.

Meni ovo ne treba. Ja jesam poduzetnica. Ja se financiram dobrim dijelom od oglašavanja. Ja  volim nove klijente i priliku da pričamo nove priče. Ali ja znam koliko vrijedim i koliko cijenim sebe, Stiluetu koju sam podigla na noge od ničega i sve članove svog divnog tima. 

Cijena ljubavi prema radu i cijena svega što su svi koji su ikad bili dijelom Stiluete je snaga ovog mjesta.

U svijetu u kojem sve ima cijenu, danas svoje znanje i brand cijenim toliko da znam otići kad osjetim da mi negdje nije mjesto. U svijetu u kojem sve ima cijenu, neprocjenjivo je reći NE onima s kojima nismo na istoj energetskoj razini, onima koji nas jednostavno NE zaslužuju.

Gospođi sam zahvalila na pozivu i sugerirala da se dobro raspita, u Rijeci ima jako dobrih medija te preporučila da nađe onaj koji će joj u potpunosti odgovarati.

Čim sam sjela u auto, zahvalila sam joj još jednom, u sebi, tiho i sa osmijehom, na velikom iskustvu koje mi je pružila. Vratimo se na početak, bila bi ludost upustiti se u odnos, poslovni ili privatni, koji nije na istim temeljima i vrijednostima. Ima nas dovoljno na ovome svijetu da pronađemo one koji nam odgovaraju, za kavu, izlazak, šetnju, poslovni odnos, nove projekte.

Prije nekoliko godina ne bih imala hrabrosti otići, sada nisam imala hrabrosti ostati.

Pripremila: Marija Mažar

Kancelarija bar