NaslovnicaINSPIRACIJADOBRE IDEJEU Svetvinčentu održana prva...

zadnje objave

U Svetvinčentu održana prva Wine & Art radionica, uz Mirnu Sišul i degustaciju In Sylvis vina

Boje, kreativa i izvrsno vino. U samo par riječi možemo sažeti prvu Wine & Art radionicu održanu u subotu 27. studenog u kaštelu Morosini-Grimani. Radionica slikanja i degustacije vina održana je uz vodstvo Mirne Sišul- nagrađivane riječke umjetnice.

Ovo je prva takva radionica održana u Istri, novog i svježeg pristupa gdje se spajaju umjetnost vina i umjetnost slikanja, a da je naglasak stavljen na same sudionike koji spajajući ove dvije umjetnosti stvaraju vlastite umjetničke radove.

Ugodan ambijent za uživanje uz čašu vina i kistić!

Radionica je održana u prostoru galerije kaštela Morosini-Grimani u Svetvinčentu s početkom u 19:00h. Originalna je to radionica gdje su pod „kistom“ Mirne Sišul sudionici naučili izraziti svoju kreativnu stranu, a sve pod vodstvom tehnike crtanja na platnu u stilu poznate umjetnice.  Dašak svježine, inovativnog pristupa i glamura ove radionice u pravom dvorcu u Istri rezultirao je s mnogo novih umjetničkih djela.

Svaka je polaznica imala priliku izraziti svoju maštu na platnu uz široku paletu boja koje su radionicu učinile jednako šarolikom, kao i završna djela koja su se na kraju prezentirala.

Spajanje umjetnosti vina i slikanja

Uz slikanje na platnu, popratni sadržaj radionice bila je i degustacija In Sylvis vina. Degustirala su se tri različita vina ovih mladih proizvođača, i to:

  1. Malvazija Istarska, 2020.  (suho bijelo)
  2. Arbor Teran, 2017. (suho crno, odležano)
  3. Florens Rose, 2020. (poluslatko ružičasto)

Cijena radionice iznosila je 250kn, a uključivala je:

*stručno vodstvo slikanja vlastite slike na platnu uz Mirnu Sišul

*3 čaše In Sylvis vina

* 2 gratis ulaznice za dnevni posjet kaštelu Morosini-Grimani koje polaznici mogu iskoristiti u redovno radno vrijeme kaštela

Broj je mjesta na radionici bio ograničen  kako bi svatko dobio svoju dozu pažnje i interakcije s umjetnicom, a i kako bi se duh ovakvog oblika radionice zadržao u intimnom tonu.

Riječka umjetnica Mirna Sišul prenijela je svoja znanja na polaznice

Prva Wine & Art radionica takvog koncepta rasprodana je u kratkom roku, a sljedeća je na redu već 11.prosinca.

Sve zainteresirane stoga pozivamo da prate naše društvene mreže kada ćemo pravovremeno obavijestiti sve detalje vezane uz novi termin radionice.

Mirna Sišul je samostalna umjetnica sa završenom Akademijom primijenjene umjetnosti, a već dvadeset i jednu godinu bavi se umjetnošću. Autorica je četrdeset i osam samostalnih izložbi diljem Hrvatske i Europe te dobitnica više desetina nagrada za slikarstvo.

In Sylvis vina mlada su vina koja su se na tržištu pojavila 2014.godine, a sve pod rukama mladog para Lare i Marka Zgrablića. U ponudi imaju različite vrste vina, a mnoga su i nagrađivana.

Za više informacija posjetite web stranicu grimanicastle.com ili zapratite Facebook stranicu Morosini-Grimani Castle Svetvinčenat te istoimeni Instagram profil.

Photo: @lea_weddingdecorations

Facebook:@leonja.photography

Kontaktirati možete na info@grimanicastle.com ili na +385 52 384 318.

Foto: PR

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000SljedbeniciSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE