ZTC

U sklopu PAR Gradine znanja, sutra nas na Trsatskoj gradini očekuje zanimljiv i raznovrstan program. Jedno od predavanja koje svakako vrijedi posjetiti je Što podrazumijeva proizvodnja kozmetike i što je potrebno da bi se proizvod legalno plasirao na tržište  Mirele Ilenić. Mirela je  farmaceutski tehničar te fitoaromaterapeut,  jedna je od najboljih stručnjakinja kad se radi o prirodnoj kozmetici u Hrvatskoj.

ZTC

Preko 18 godina u farmaceutskoj industriji i svijetu kozmetike čini ju mjerodavnom i kompetentnom kako za poznavanje sastojaka i njihovih učinaka tako i za sam razvoj proizvoda i na kraju cijeli proces od ideje do uspješno plasiranog proizvoda na tržište!

Mirela će na PAR Gradini znanja objasniti sve korake, kako u skladu sa zakonima plasirati proizvod, ali i kako ne lutati na tom putu.

Danas je jako popularno baviti se kozmetikom, ima jako puno domaćih brendova koji traži svoje mjesto pod suncem, gdje počinje edukacija u ovom području, kako uopće krenuti?

 Ovo je jako dobro pitanje, jer trenutačno je grana proizvodnje i plasmana vlastite kozmetike na tržište, veliki trend u Hrvatskoj. Načini su razni i čak nije potrebno znanje i edukacija, jer postoje uslužni laboratoriji koji prema zahtjevima kupaca razviju formulaciju. S druge strane, postoje razno razni tečajevi, određenih stupnjeva edukacije, koji ponekad polaznika vrlo hrabro gurnu u samostalan razvoj i proizvodnju. 

O čemu ćeš sve govoriti u sklopu svog predavanja na PAR Gradini znanja?

 Vrlo važna činjenica je naglasiti načine i pomoći budućim proizvođačima u početnim koracima prema plasiranju proizvoda na tržište. Važno je znati gdje potražiti relevantne informacije i koje sve korake treba odraditi prije puštanja proizvoda na tržište, a isto tako pomoći malim OOG proizvođačima koji trebaju zadovoljiti određene kriterije. 

Plasiranje branda na tržište, koliko je zahtjevan ovaj proces?

 Izuzetno zahtjevan, osobito ako ste tek početnik i ako ne znate od čega krenuti. Kalkulacije svih troškova vrlo su važne prilikom formiranja prodajne cijene. 

Misliš li da se Hrvatska može profilirati u ovoj djelatnosti, čini mi se da imamo sve potrebno da se nametnemo na većim tržištima kao destinacija zdravlja, ljepote, prirodne kozmetike?

 Itekako se može profilirati. Jer kada pogledamo ostale mediteranske zemlje, možemo primijetiti kako su “bogate” proizvođačima kozmetike. Smatram da je od krucijalne važnosti i zapravo je to preduvjet za kvalitetnu kozmetiku, edukacija i praćenje trendova kozmetologije u svijetu, kao i što veća iskoristivost prirodnih izvora iz biljnog svijeta Hrvatske, te uska suradnja sa odjelima prirodoslovnih i srodnih fakulteta. 

I na kraju imamo kvalitetan proizvod, imamo tržište, poučena svojim iskustvom kako kreirati uspješan put svom brandu?

Nakon što ste osigurali svu kompletnu dokumentaciju i razvili inovativan proizvod, stanite iza njega i ispričajte svoju priču i emociju koju ste osjećali i dali u taj proizvod. Ne propustite Mirelino predavanje, ali i ostale sadržaje koje je Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke pripremila.

 

Sve o događanju pratite i na PAR GRADINA ZNANJA.

Kancelarija bar