ZTC

U okviru 13. Ljeta na Gradini jučer je održana tematsko – konceptualna manifestacija Gradina Dance Art koja se temelji na uprizorenju plesnih pokreta u očaravajućem ambijentu Trsatske gradine. Članice skupine Ri Dance još su jednom svojom bajkovitom izvedbom prikazale moć plesnog pokreta koji budi emocije i gledatelje vodi u čudesan svijet između stvarnosti i mašte.  

Svojom plesnom izvedbom, izvođači su oživjeli svaki kutak srednjovjekovnog kaštela te plesnim performansom oplemenili ambijent koji je bio inspiracija za stvaranje ove plesne priče i u kojoj je sudjelovalo više od 50 izvođača, a nastupili su i članovi Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan.Plesnim koreografijama plesačice i plesači uprizorili su upečatljive scene nekih od najpoznatijih bajki i priča, a scena se iz trenutka u trenutak transformirala zahvaljujući raskošnim kostimima za čiju je izradu zaslužna Jadranka Šegota.

Umjetnički tim činile su: Dolores Bugarin, Martina Laginja, Suzana Novaković, Pavla Pinezić, Andrea Šikljan, Larisa Štefančić  i Hela Žuljević


Sljedeće što posjetitelje očekuje u sklopu 13. Ljeta na Gradini je modna poslastica City 45 20 koja će se održati 14. srpnja i koja donosi trendove iz modne industrije te okuplja brojne poznate brendove. I ove je godine za tu priliku izrađena posebna haljina, a osim mode, ljepote i glamura, ova će večer biti začinjena i glazbenim programom. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, modna revija počinje u 21.30 h, Gradina svoja vrata otvara u 20.30 h.   

Foto: Ivor Mažar
Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar