U novoj kolumni Analiza boja saznali smo sve karakteristike ljeta!
U

Od blagog, mirišljavog cvjetnog Proljeća sljedeći je korak ulazak u Ljeto. Klimatsko toplo, sparno i opuštajuće Ljeto u Teoriji boja poprima nešto drugačiju formu. Krenimo od toga što je makro kategorija Ljeta hladno godišnje doba. To redovito zbunjuje ljude kada im pojašnjavam karakteristike godišnjih doba. Da, radi se o temperaturi koju imaju zajedničku sve potkategorije Ljeta. Najhladnije i kojemu je upravo sama temperatura dominantna jest Apsolutno Ljeto.

Predstavnici ove predvodeće kategorije su Emily Blunt, Katy Perry i Daniel Radcliffe. Njihove se boje ističu za razliku od ostalih Ljetnih jer imaju jači intenzitet i u njihovoj paleti boja najčešće nalazimo plavu, razne hladne ljubičaste, tirkizne i boju lubenice.

Pastelne boje Svijetlog Ljeta vrlo su primamljive, a za razliku od sestre Svijetlog Proljeća čije sam karakteristike opisivala u prošloj kolumni posvećenoj njima, razlika je samo u neutralno hladnoj temperaturi.

Soft Svijetla potkategorija ima malu dozu sive u tim pastelnima pa su takve boje nešto ”prljavije”, dok je najtamnija i  ona u kojoj su boje kontaminirane crnom one Soft Dubokog Ljeta. U ovoj zadnjoj potkategoriji boje su muljevite pa ne čudi da se mogu pohvaliti elegantnim nijansama zagasitih zelenih, plavih a pogotovo ljubičastih. Ovdje od poznatih pripadaju Adriana Lima, Kate Middleton, Rihanna i Patrick Dempsey.

Kod svih Ljeta karakterističan  je puderast i mat finiš, a jedini koje si mogu dozvoliti bijelu boju u paleti su pripadnici Svijetlog Ljeta poput Reese Witherspoon, Elizabeth Moss, Jelena Rozga i Kylie Minogue.

U svim potkategorijama osim kod Soft Dubokih Ljeta prevladavaju plavuše, ali mogu se pojaviti i svjetlije brinete, nerijetko i osobe pepeljaste boje kose. Oči su plave, ali i zelene i sive u raznim nijansama. Ten je svijetli, mliječni, rijetko toplog izgleda.

Ljepota svih Ljeta je otmjenost, elegancija koja se s njima pojavljuje. Najčešće su modeli upravo Ljeta. O tome sam pisala naglašavajući da su neutralno hladne boje one koje stereotipno izgledaju blaže i prolaze kao opće i da pristaju svima, pogotovo kod odjeće i šminke. Kako to nije tako, dokazuje upravo činjenica da su osobe te makro kategorije Ljeta izložene javnosti i primjer moderne ljepote.

Danas, više nego prije, potrebno je poznavati boje koje nas najviše krase i koje su harmonične s našim fizičkim izgledom. Kako bi to saznali koristi se Analiza boja. Za sve informacije oko narudžbi osobne Analize boja na raspolaganju sam na donjim kontaktima. 

Piše: Sara Jurišević

Naučila sam kako spojiti boje iz prirode i ljepotu svakoga od nas . Nastao je tako projekt BeeUnique i postala sam savjetnica za imidž s naglaskom na boje. Najviše me veseli kada pomognem osobama da zavole sebe.

Facebook: TheBeeUnique

Mail: info@beeunique.com.hr

Web stranica: beeunique.com.hr 

Facebook grupa: Tvoja paleta boja by BeeUnique 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci