NaslovnicaINSPIRACIJATrgovina CCC ukida plastične...

zadnje objave

Trgovina CCC ukida plastične vrećice!

Uvedena je 80-tih godina, a bila je prisutna u svim zapadnoeuropskim zemljama i besplatna za svake kupnje. Plastične vrećice sada odlaze u prošlost. Jedna od najvećih tvrtki obuće u Europi, CCC oprašta se od vrećica  i okreće se isključivo recikliranoj papirnatoj ambalaži, a za svoju obuću koristi ekološke kutije i ambalažu za otpremanje.

Danas, prema proračunima, u Poljskoj koristimo do 11 milijardi plastičnih vrećica godišnje. To je od 250 do 300 vreća po glavi stanovnika. Srećom, trend se polako okreće kao rezultat široke rasprave o zaštiti okoliša i djelima velikih poslovnih aktera. Od danas nijedna CCC trgovina u Poljskoj i inozemstvu neće dobiti proizvod pakiran u plastičnu vrećicu. Također, prilikom naručivanja u CCC internetskoj trgovini ili na eobuwie.pl nećete dobiti paket u plastici.

Donedavno je bilo rašireno mišljenje da je ekologija rezervirana za premium brendove s uskom, svjesnom skupinom kupaca. S proizvodima dolazimo do široke publike, godišnje prodajemo preko 70 milijuna obuće, zbog čega ne želimo sudjelovati u masovnoj uporabi plastičnih omota i fokusiramo se na izgradnju ekološke svijesti kod naših klijenata. Međutim, sam proizvod je jednako važan kao i ambalaža. Kao tvrtka dajemo veliki naglasak na certifikatima o podrijetlu materijala od kojih se izrađuje obuća ili dodaci dostupni u prodaji. Naša ponuda uključuje proizvodi potpisani znakom Fairtrade, koji je jedan od najprepoznatljivijih sustava etičkog certificiranja proizvoda, a Lasocki Kids kolekcije izrađene su od kože stvorene u ekološkim kožaricama, certificirane u skladu s protokolom Leather Working Group. Proveli smo i politiku upravljanja kemikalijama tako da proizvodi koji se prodaju putem interneta budu sigurni za kupca i ekološki prihvatljivi. “– kaže Marcin Czyczerski, predsjednik uprave CCC S.A.

Ekološki ciljevi CCC-a uključuju 5% smanjenje potrošnje električne energije, 5% smanjenje emisije CO2 i 5% manje otpada do 2021. godine. Zelena dostignuća tvrtke između ostalog uključuju smanjenje emisije ugljičnog dioksida za 620 tona ili 100 tona manje kartonske ambalaže zahvaljujući primjeni inovacija u proizvodnji.

Dodatno, novi Istraživački i razvojni centar u Polkowicama opremljen je najnovijim klimatizacijskim sustavima koji koriste zračne toplinske pumpe, kao i BMS sustavom koji integrira i kontrolira sve građevne sustave. To je omogućilo velike uštede električne energije. CCC trenutno radi na izradi sveobuhvatne poslovne strategije za naredne godine, koja će uključivati ​​i aktivnosti održivog razvoja. Dokument će biti objavljen u prvom tromjesečju iduće godine.

Pripremila: Stilueta

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE