Travel priča by Iva Berišić: ”Posjetiti Egipat je poput putovanja kroz vrijeme, ljepote ostavljaju bez daha”
T

Ovi jesenski i zimski mjeseci su savršeni za istraživanje u putovanje u neke egzotične zemlje, gdje ćemo upoznati neku novu kulturu, a i malo se ugrijati!

Upravo za takvo putovanje se odlučila naša poznata vizažistica Iva Berišić koja je posjetila Egipat, a nama je otkrila svoje dojmove!

Pozdrav Iva, gdje si to bila? 

Bok Stilueta! Nedavno sam napokon posjetila Egipat, zemlju drevne kulture, jednu od brojnih destinacija s moje wish liste!

Posjetiti Egipat je poput putovanja kroz vrijeme gdje te doslovno ljepote ostavljaju bez daha. Sada znam zašto je Egipat jedna od najposjećenijih zemalja na svijetu!

Za kakav tip putovanja si se odlučila i zašto? 

Chilli tours je agencija s kojom sam već putovala pa sam se opet odlučila za njih. “Only Girls Putovanja” – fenomenalno osmišljen koncept koji vode Helena i Tea, čiji sam član bila u prvoj njihovoj grupi za Dubai te je energija tih žena bila toliko dobra da smo se smijale po cijele dane, pa sam htjela to iskustvo ponoviti.

Isto tako, prepustiti organizaciju putovanja od same avionske karte, smještaja te raznih izleta, večera i mnogobrojnih aktivnosti u zemlji koju ne poznajem za nekoga tko nema baš puno slobodnog vremena savršeno je izbor. Zato sam kao rođendanski dar mojoj mami odabrala Egipat koji sam i sama toliko žarko željela vidjeti te iskoristila putovanje da se dobro odmorim.

Koliko dugo je trajalo putovanje? I što ste sve u tom periodu posjetile? 

Putovanje je trajalo osam dana a mi smo u tih osam dana toliko toga vidjele!

Bile smo smještene u prekrasnom Grand Paleace hotelu u Hurghadi te smo uživale na plus trideset stupnjeva ili na bazenima hotela ili na pješčanoj plaži koja se proteže duž cijelo hotelsko naselje.

RAJSKI OTOK – očarao me plavetnilom! Odmarale smo se na plaži PARADISE ISLANDA, tropskog otoka u Crvenom moru okruženog bijelim pijeskom i kristalno tirkiznim morem te se nalazi u nacionalnom parku na obali Hurghade. Ronjenje u takvom plavetnilu među koraljima i ribama u Crvenom moru nikada neću zaboraviti.

LUXOR I DOLINA KRALJEVA – posjetili smo hram Karnak Temple, koji se smatra najvećim hramskim kompleksom ikad izgrađenim u svijetu. Nakon toga plovile smo NILOM, najdužom afričkim rijekom starom oko 30 milijuna godina koja se prostire duž 11 država.

U ISTOČNOJ PUSTINJI koja je dio Sahare vozile smo se džipovima i kvadovima, jahale na devama, posjetile beduinsko selo, gledale izradu kruha na beduinski način, uživale u večeri uz trbušne plesačice…

KAIRO i piramide u GIZI bilo je ono sto sam jedva čekala! Vidjeti Sfingu koju sam do tad gledala samo u filmovima za mene je bio poseban osjećaj. Posjetile smo i Egipatski muzej koji sadrži najopsežniju kolekciju drevnih egipatskih umjetnina na svijetu, zalazak sunca dočekale smo ploveći Nilom kroz Kairo.

Ne možemo a da ne pitamo o hrani! Što ste jeli i pili? Kakva im je hrana? Ima neki njihov specijalitet?

Budući da sam odsjela u All inclusive hotelu nema što nisam probala od hrane koje je bogata začinima i aromama. Doručak u Egiptu dostojan je faraona i nakon njega je teško disati.

Probala sam sva njihova tradicionalna jela (falafel me oduševio), ali sam najviše uživala u slasticama!

Planiraš li neko drugo putovanje?

Obožavam ovakva daleka putovanja i nadam se da ću već iza Nove godine na još jedno od sljedećih sa wish liste. Trebam dobro napuniti baterije za sljedeću sezonu vjenčanja koja je već 60 posto popunjena!

Draga Iva drago nam je da si uživala, veselimo se popratiti tvoje iduće putovanje!

Fotografije: Iva Berišić

Prethodni tekst – Travel preporuka by Suzana Mavrinac: ‘Sirija je zemlja divnih ljudi. Njihove nade su veće od svih ruševina zajedno.’

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci