Travel preporuka by Sanja Lujić Pirc: Adventski vikend na Rabu
T

Uspješna poslovna žena, naša suradnica i velika prijateljica Stiuluete, Sanja Lujić Pirc je ovaj vikend provela na otoku Rabu, ako se ovog prosinca pronađete na predivnom kvarnerskom otoku evo što Sanja ima za reći!

Umorni od školskih i poslovnih obveza nagovorili su me da u petak nakon posla “pobjegnemo” iz Rijeke. Ovoga puta odabrali su Rab. Ja sam više bila za neku destinaciju u kojoj ću iz tople sobe kroz prozor promatrati snijeg, ali u redu, ima vremena.

Vrijeme nas je poslužilo pa vikend nismo proveli samo u hotelu, iako je hotel ispunio sva naša očekivanja – od dobrog smještaja, gastro ponude i wellnessa te iznimno ljubaznog osoblja.

Na Rabu sada plaže odmaraju, čekajući nove goste, ciku i viku, mirise krema za sunčanje, nove obitelji na zasluženom godišnjem odmoru, ekipe željne dobrog provoda, parove na romantičnom putovanju.

Rab u prosincu, naravno, u potpunosti je drugačiji od Raba tijekom ljetnih mjeseci.

Nesmetano se može šetati poznatim mu ulicama i sretne se tek poneki pješak u svom laganom hodu.

Advent, iako mali, čaroban je i ima dušu. Sve je pomno posloženo i uređeno.

Klizalište privlači najmlađe, dok su topli napici i ukusni zalogaji magnet za sve generacije.

Impresivna su i tradicionalna obilježja Božića jer ako nema jaslica i/ili vijenca ne bi se ni trebao zvati “advent” – zar ne?

Sve u svemu, lijepo je doživjeti i takav Rab. Barem onima kojima je potreban mir i bijeg od gužve (i obaveza).

Tekst, fotografije: Sanja Lujić Pirc 

Prethodni tekst – Travel preporuka by Marija Njavro ”Ovo putovanje od prvog do posljednjeg dana je bilo prekrasno iskustvo”

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci