Volite torbe? Sestre Zorica i Katarina Jukić otkrivaju sve o Luviss Bags!
V

Ljubav prema torbama mnogim je ženama dobro poznata.  Bez sumnje, svaka žena je najsretnija kad pronađe torbu koja je osvoji, a pri tom ne mora potrošiti cijelo bogatstvo. Kako ne bi bilo ljepšeg načina za začiniti svoj outfit?

No, ono što je također iznimno važno jest podrška domaćim brendovima i biznisima. Osim što možemo pronaći izvanredne komade odjeće i dodataka, podržavajući ih također pomažemo rastu lokalne ekonomije. I baš takav je slučaj s današnjim intervjuom, u kojem smo se upoznali sa sestrama iz predivnog Splita koje stoje iza brenda Luviss bags.

Predstavite nam se. Tko stoji iza Luviss bags?

Prije svega, hvala na pozivu. Mi smo dvije sestre, Zorica i Katarina Jukić. Ja imam 23 godine, a Katarina 21. Obje studiramo na Ekonomskom fakultetu u Splitu i vlasnice smo brenda Luviss bags.

Već kao studentice ste se odlučile na poduzetnički pothvat. Jako hrabro i čestitamo vam! 

Oni koji znaju za nas, znaju da volimo izazove i da smo spontano krenule s ovom idejom. Željele smo pokrenuti “small business” koji će biti kombinacija kreativnosti i mode. Nakon mnogo priprema i planiranja, nastao je Luviss.

Što sve imate u ponudi?

Možemo se pohvaliti bogatom ponudom. Ako zavirite na našu stranicu, možete pronaći torbice različitih veličina i oblika, a većina ih je izračena od eco koze. U ponudi imamo i ruksake, svečane torbice, torbe za plazu, personalizirane torbe i novčanike.

Naglasak stavljate na prekrasne trendi modele i vrlo pristupačne cijene. Kako ste došle na tu ideju?

Cilj nam je bio stvoriti brend koji će biti pristupačan široj populaciji. Svi znamo da jednoj mladoj djevojci ili ženi nije dovoljna samo jedna torba. Željele smo da svi mogu u ormaru imati barem jednu Luviss torbicu, koja će se isticati dizajnom, a za koju neće trebati “prodati bubreg”.

Kako ste se odlučile da ćete se baviti upravo torbicama?

Dugo smo razmišljale cime ćemo se baviti. Imale smo mnogo ideja, a na kraju smo se odlučile za torbice jer obje volimo modne dodatke, a pogotovo torbice. Torbice su zanimljive jer mogu “odskakati” od odabranog outfita, a njihov dizajn može podignuti cijelu kombinaciju. Uvijek smo komentirale kako ne možemo pronaći idealnu torbicu pa smo odlučile obogatiti tržište našom ponudom.

Hrvatice su vas vrlo brzo prepoznale i vaše modele viđamo na ulicama. Koji su vam hit modeli?

Na to smo veoma ponosne. Već u prvoj godini poslovanja, naše torbice su se krile u ormarima poznatih influencera i osoba kao sto su Ecija Ojdanic, Albina Grcic, Gianna Apostolski, Elena Dizdar, Daria Matić… Model koji je zaštitno lice našega brenda je mala crna torbica Tia, a poznata je i naša torbica Ela, koja je idealna za školu, posao, fakultet, ali i putovanja.

Gdje i kako se proizvode torbice?

Sve naš torbice proizvode se u Italiji i talijanskog su dizajna. Većina torbica je izračeno od kvalitetne eco kože, a “ljetne torbe” i torbe za plazu izrađene su od platna, pruća i bojane su prirodnim bojama. Poznate smo po personaliziranim torbama. Te torbe ručno oslikavamo i personaliziramo po željama naših kupaca.

Kako je voditi vlastiti posao i odrađivati fakultetske obaveze?

Iskreno, zna biti jako zahtjevno uskladiti predavanja i obveze na fakultetu s poslom, a to nam se događa kada krene sezona kolokvija i ispita. U tom periodu imamo kraće radno vrijeme kako bismo imale dovoljno vremena za učenje. Ključ svega je dobar raspored koji radimo posebno za svaki radni dan i nastojimo ga se držati. Zadužene smo za različite zadatke, ali uskačemo jedna drugoj ovisno o tome koliko koja ima posla oko fakulteta taj dan.

U tim ‘težim i napornim danima’, kada ste prepune obaveza – što vas motivira za rad? 

Osjećaj osobnog postignuća nakon što napravimo sve kako treba i kako smo isplanirale jedna je od motivacija, a tu su naravno i prekrasne poruke naših kupaca. Te poruke nas motiviraju da budemo još bolje, da se još više trudimo i da na kraju opravdamo povjerenje koje su nam dali. Potrebno je postaviti cilj i uvijek je lakše kada znate zašto se trudite.

Planirate li proširiti ponudu?

Ovo pitanje nam cesto postavljaju. Planiramo proširiti ponudu, ali nakon sto završimo fakultet koji nam oduzima mnogo vremena. Željele bismo prvo diplomirati, ali svakako se nadamo da Luviss jednog dana neće biti poznat samo po torbama.

Imate li neku poruku za mlade koji se žele okušati u poduzetništvu?

Na jednoj konferenciji vidjele smo moto koji glasi “Sanjajte velike snove”. Trudite se, nemojte propitkivati je li ovo pravo vrijeme jer sve započinje dobrom idejom i strašću koja vas vodi.

Draga Zorica i Katarina, hvala vam puno na ugodno razgovoru! Prije svega, želimo da uz što manje stresa odradite fakultetske obaveze a zatim se posvetite poduzetništvu. Sretno dalje!

Predivne modele torbica možete pronaći na Luviss bags Instagram profilu. 

Fotografije: Luviss bags

Prethodni tekst – Plava haljina brenda Bershka, na našoj ljetnoj wish listi od prvog pogleda!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci