Tapete i kišobrani iz kreativne radionice riječke umjetnice Mirne Sišul!
T

Krajem 2018. godine umjetnost Mirne Sišul iskoračila je u nove dimenzije: uporabne predmete kao i u interijere na nešto drugačiji način. Prvo su se pojavili kišobrani, a potom i cijela linija tapeta za interijere.

Ove godine Mirna Sišul, akademska slikarica i samostalna umjetnica obilježava 20 godina umjetničkog stvaralaštva. Osim slikarstva već nekoliko godina radi na dizajnu interijera, kombinirajući pritom svoje originale i art printeve većih i manjih formata. A nakon 20 godina, više od 40 samostalnih izložbi i gotovo 60 nagrada kritike umjetnost Mirne Sišul dobilo je potpuno nove dimenzije.

Ovim putem predstavlja liniju od tri kišobrana pod sloganom „Razvedrimo zajedno ulice grada“ i skoro dvjesto motiva tapeta kao digitalnu reprodukciju svojih djela.

Mirna Sišul tapete rade se individualno po mjeri, prema zidu ili podlozi. Premium samoljepive tapete najviše kvalitete otporne na vodu i vlagu, perive, a istodobno otporne i na grebanje. Idealno rješenje za uređenje poslovnog, stambenog, uredskog, ugostiteljskog, izložbenog, hotelskog prostora…

Sve je dostupno na njenom web shopu www.mirnasisul.com

O Mirni kaže Jasna Rodin, povjesničarka umjetnosti (2018.)

Sanjati, čuditi se igrati, dopustiti kiši da svojim tankim strelicama donese radost, veselje, suncu da preplavi jutro. Pretvoriti dan u pjesmu, u spontani niz boja koje ocrtavaju misli te oslikati stvarnost kroz nestašnu energiju pozitivizma i taj poletni svijet čudesan i opojan staviti na platno, karakteristika je slikarstva Mirne Sišul.

Iz predgovora katalogu: Višnje Slavice Gabout, povjesničarka umjetnosti  (2018.)

Slikarstvo Mirne Sišul nas svaki put (tako i sad), unatoč naizgled složenoj sinergiji crtačko-ilustrativnih, kolorističkih i leksičkih elemenata, …, na kraju iznenadi jednostavnošću iščitavanja. I svaki put nas razoruža autoričinim optimizmom i njezinim dječje iskrenim, radoznalim i vedrim pogledom na sve oko sebe, na prirodu i na život; i najposlije na ljude i njihova lica. Pogledom koji kroz sretne naočale vidi uvijek vedru sliku svijeta koji se kupa u toplim, sunčanim bojama.

Iz predgovora katalogu: Martinela Dragičević, povjesničarka umjetnosti  (2018.)

Upečatljivom likovnošću, nesputanom strašću i kontinuitetom profesionalca slikarica i grafičarka Mirna Sišul već se nekoliko godina izdvaja na suvremenoj, domaćoj likovnoj sceni. Autoreferencijalnim istraživanjem slikarstva umjetnica kreira irealne narative s realnim, istinskim vrijednostima stvarnosti koje isprepliće s onim sanjivim. Koloristička zavodljivost i ludička dopadljivost naoko dominiraju, no svaki novi uvid potvrđuje slojevitost koja je u djelu već na djelu.


Foto: PR

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci