“Sve za našu djecu” humanitarna je akcija koja će opremiti sobu za terapiju djece s Down sindromom
"

Počela je nova humanitarna akcija Sve za našu djecu u organizaciji Kanala Ri i Udruge Riječko srce. Akcija je namijenjena uređenju senzorne sobe za terapiju djece s Down sindromom koja će se urediti u prostorima Udruge za sindrom Down, Rijeka 21.

Uz središnji veliki humanitarni koncert na Trgu Riječke rezolucije 16. svibnja 2019. godine uz direktan prijenos i call centar na Kanalu Ri, 19.3  održat će se još jedan humanitarni koncert povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom.

Koncert će se održati 19. ožujka u 19 sati u HKD-u na Sušaku, nastupit će  Duško Jeličić I Bonaca, Joso Butorac, Muška i ženska klapa Kastav, Mario Lipovšek, Karin Kuljanić,  Dražen Turina Šajeta, Antonio Krištofić, Vesna Nežić Ružić, Mauro Staraj. Kompletan prihod od ulaznica po cijeni od 50 kuna namijen je uređenju senzorne sobe za djecu s Down sindromom.

Ulaznice su u prodaji U TIC-u na Korzu (Turističkom informativnom centru Grada Rijeke) te na dan koncerta na blagajni HKD-a na Sušaku. Voditelji programu su Mario Lipovšek Battifiaca i Isabella Hujić,članica Udruge za sindrom down Rijeka koja već ima iskustva u vođenju festivala, u kazalištu radi kao hostesa, u udruzi vodi radionice zumbe, pleše i pjeva.

Važan dio humanitarne akcije je I humanitarni telefon 0609009 pozivom (5 kn +PDV) direktno pomažate akciju Sve za našu djecu.

Udruga Riječko srce je uz brojne volontere pripremila i promotivne materijale – majice, torbe, šalice – koji će se prodavati na štandovima na riječkom Korzu od 18. do 24. ožujka 2019. godine

U tri dosadašnje akcije koje su bile namijenjene Udruzi Dira, Dječjoj onkologiji I hematologiji Klinike za pedijatriju na Kantridi te Odjelu za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine prikupljeno je 400 000 kuna.Uređena je senzorna soba u OŠ Pećine, čekaonica i igraonica na Dječjoj onkologiji, te opremljene prostorije Udruge Dira koja skrbi o djeci s bolestima iz spektra autizma

SENZORNA SOBA

Za opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s Down sindromom potrebno je 154 tisuće kuna. Senzorna soba koristit će se za poticanje svih osjetila – vida, sluha i dodira. Bit će tu i senzorna staza različitih tekstura za stimulaciju stopala i dlanova, valjci za provlačenje, zvukovi i slike, već prema tome što je pojedinom djetetu potrebno i s čime ima poteškoća, o senzornoj sobi, objasnila je tajnica Udruge za sindrom down Rijeka 21, Ana Buneta.


Foto: PR

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci