Sve je spremno za Wine EnoGastro Vip Evente, donosimo datume i gradove!
S

Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje edukativne evente namijenjene ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima te ostalim turističkim djelatnicima.

Dosadašnji naziv događaja bio je Wine Vip Event, a ove je godine naziv, kao i kompletan program, obogaćen je pa je sada naziv Wine EnoGastro Vip Event – Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca.

U ovom za ugostitelje, hotelijere i općenito turizam i gospodarstvo teškom korona vremenu, traži se način kako biti podrška tim djelatnostima. Organizator RICERCA MERCATO ovim događajem želi im pomoći sa predavanjima i edukacijama, savjetovanjem, druženjem i razmjenom iskustva te ,na taj način dati im potporu da lakše svi nađu put u bolju ugostiteljsko-turističku i gospodarsku budućnost.

Organizator vjeruje u smirivanje korona pandemije i planirani termini i destinacije događaja su:

Partneri događaja su Hrvatska turistička zajednica, županijske komore Hrvatske gospodarske komore, neke županijske komore Hrvatske Obrtničke komore. Partneri događaja su i županije u kojima se održava događaj kao i njihove turističke zajednice, gradovi domaćini i njihove turističke zajednice i razne tvrtke, gradovi i općine koji su se ponudili kao donatori i sponzori ovog vrlo vrijednog događaja. Iznimno važni partneri događaja su izlagači.

Pokrovitelji projekta su Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Događaji će se održati u vrlo kvalitetnim hotelima i restoranima, ali zbog korona pandemije i raznih ograničenja eventi će biti na hotelskim i restoranskim natkrivenim terasama dok će se u vrlo velikim dvoranama održati radionice i edukacije.

Organiziranje događaja biti će prema svim epidemiološkim mjerama i ograničenjima: od broja uzvanika u zatvorenim i otvorenim prostorima, uz održavanje socijalne distance, korištenje dezificijensa i zaštitnih maski, prozračivanje prostora… Sve to u cilju što veće sigurnosti svih sudionika i uzvanika događaja.

Uz dosadadašnje edukacije i predavanja namijenjene vlasnicima restorana, konoba, raznih drugih ugostiteljskih objekata, hotelskih kuća, direktore hotela, FB Managere, konobare, kuhare, barmene i sommeliere ove godine su tu i nove edukacije za bariste i slastičare kao i specijalizirane, tematske, prezentacijske i degustacijske radionice za vina, pjenušce, žestice- rakije i razne druge radionice.

Posebna novost je i ta da će se na eventima prezentirati enogastronomiju na poseban način. Timu govornika i Chefova priključiti će se i neka nova imena iz svijeta ugostiteljstva i gastronomije kako bio svoje znanje i vještine podijelili sa uzvanicima- ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima i ostalim turističkim djelatnicima i gostima.

Događaji su autentični, posebni i drugačiji od ostalih, a u proteklih 5 godina tim Ricerca Mercato organizirao je čak 17 vrlo posebnih evenata. Vrlo veliki naglasak je na kvalitetnim proizvođačima iz Hrvatske i uz izlagače iz susjednih nam država.

U suradnji sa partnerima projekta, izlagačima, sponzorima i donatorima uzvanicima i gostima eventa je omogućeno  sve besplatno od besplatnog ulaza, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne radionice i edukacije te za određeni broj VIP uzvanika (koje pozivaju izlagači) besplatna večera sljubljivanja hrane i vina. Goste eventa očukuju i mnoga druga iznenađenja!

Glavni motiv, cilj i svrha eventa je POVEZIVANJE ugostiteljsko turističke struke sa kvalitetnim domaćim – lokalnim proizvođačima uz ponekog partnera iz susjedstva kao i EDUKACIJA svih gostiju i izlagača partnera i ugostiteljsko turističke struke kao i PODIZANJE RAZINE ZNANJA, KVALITETE PONUDE i KVALITETE USLUGE.

Zbog potpuno drugačijeg koncepta organiziranja događaja u odnosu na neke slične događaje ovakve vrste, uzvanici su svjesni kvalietata i važnosti ove vrlo „posebne edukativne priče”. Pitali smo jednog uzvanika kako bi on opisao ovaj događaj, a njegov odgovar oslikava posebnost i ideju organizatora: Ovaj event je ustvari Festival novih znanja, edukacija, usavršavanja, druženja i poslovnog povezivanja kvalitetnih ugostitelja i hotelijera sa proizvođačima proizvoda i delicija za turizam.

Ako ne bude moguće u navedenim terminima organizirati evente, organizator će odgoditi i planirati nove termine. Bitno je naglasiti da već sada pristiže vrlo velika potpora od partnera izlagača koji se i sami interesiraju za događaje i traže svoje mjesto u ovoj „vrlo lijepoj priči”.

Organizator događaja je agencija RICERCA MERCATO kojoj je specijalnost, strast i užitak, ali i posao event managment, a uz ostale usluge marketinga, istraživanja i unapređivanja tržišta su prepoznatljivi i kompetentni u savjetovanju turističko-ugostiteljskih djelatnosti.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci