Sve je spremno za Weekend Food Festival u Rovinju!
S

Weekend Food Festival, jedinstven edukativno-hedonistički događaj, konačno se ove godine vraća i to u velikom stilu. Kao najoriginalniji i najatraktivniji festival ove vrste u Hrvatskoj svoja će vrata otvoriti u živopisnom Rovinju.

U samom srcu grada, u prostoru Stare tvornice duhana u trajanju od četiri dana, od 5. do 8. svibnja 2022., okupit će se najbolji od najboljih, oni najznačajniji sa svjetske i regionalne kulinarske i enogastro scene što ovaj događaj zasigurno čini najznačajnijim i najekskluzivnijim na ovim prostorima pa i šire.

Weekend Food Festival se ne propušta

Zvučna imena iz Hrvatske i svijeta podijelit će svoja znanja, iskustva, strast i entuzijazam s kolegama profesionalcima, ugostiteljima, vinarima, enolozima, maslinarima, enogastro stručnjacima, foodijima i svim gastrofilima željnih novih otkrića i saznanja. Brojni paneli, masterclassovi te popratni događaji prilika su osim za osobni i profesionalni razvoj i za razmjenu ideja i otvaranje nekih novih vidika i poslovnih prilika. Gala večere, izvrsna vina, hrana i glazba spoj su koji garantira da će Weekend Food Festival biti mjesto dobrih, pozitivnih i nadahnjujućih doživljaja i vibracija.

U Rovinj stižu neka od najimpresivnijih svjetskih imena i zvijezda kao što su: chef Rasmus Munk iz danskog Alchemista, restorana koji ima 2 Michelinove zvjezdice i koji je među najboljim restoranima na svijetu. OAD ga je proglasio najboljim restoranom u Europi 2021.g. Zatim Sergey i Ivan Berezutskiy iz moskovskog Twins Gardena s 2 Michelinove zvjezdice. Tu je i najbolja chefica svijeta 2017.g. Ana Roš čiji restoran Hiša Franko iz Kobarida u Sloveniji također ponosno nosi 2 Michelinove zvjezdice.

Imena ostalih velikih chefova koji dolaze otkrit će se vrlo brzo. Osim njih na festival dolaze i vrhunski slastičari te etablirani svjetski hotelski i restoranski manageri. Svim će događanjima na festivalu prisustvovati i creme de la creme gastro i lifestyle novinarstva iz cijelog svijeta.

Jedinstvena je to prilika za sve ljubitelje gastronomije da na jednom mjestu kušaju najbolje svjetske kuhinje kao i hrvatske proizvode i vina. Early bird ulaznice za Weekend Food Festival već su u prodaji. Možete ih kupiti na weekendfoodfestival.com. Novosti o ovom najvećem gastronomskom događaju pratite na Facebooku i na Instagramu.

Tekst, foto: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci