ZTC

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti i pozvati vas na promociju prve knjige “Mala Kme osvaja svijet – Majčinstvo bez filtera” Martine Frke Milotić koja će se održati u petak, 13. prosinca 2019. godine u prostoru caffe bara Castrum, u sklopu grobničkog kaštela.

ZTC
Martina Frka Milotić

Predstavljanje knjige će se održati u 18 sati, a program će voditi  naša kolumnistica Tamara Štiglić Vodopić, dok će knjigu najaviti Svjetlana Hribar i Naklada Fragment. Autorica najavljuje i kako vas očekuje Vas ugodno druženje uz kamin, kuhano vino i kolačiće.

Ulomak iz zbirke:

“Da mi se jedno jutro probuditi u reklami.
Gle ih samo! Mama i tata, dvoje klinaca, leže tamo u tom snježnobijelom krevetu i svojim savršeno čistim pidžamama, svi sretni, naspavani, nasmiješeni, eno ga, i pas doletio, i on se smije.
Pa j*bem im selo, prvo, koliki im je to krevet? 700×200?
Drugo, djeca u krevetu i snježnobijele plahte?
Treće, naspavani? Zaista?
Možda je stvar u meni.
Kod nas subota ujutro izgleda ovako.
Negdje oko 5 Cicachu odluči da bi napokon mogao malo odmoriti od cicanja pa mi okrene rit i hvalatiBoženanebesima ubije oko. Ja se smjestim na 2,5 cm kreveta koje mi je prepustio i zaspim sa smiješkom. I flekom na pidžami, cica procurila.
Oko 5:45 Mala Kme odluči da joj se više ne spava. Pokušava nam se uvaliti u krevet, budi i mačku koja sad traži van, i pasicu koja sad traži na krevet, ja šaptom urlam da je još noć, i da me ne zanima, i da izvoli spavati jer će probuditi Cicachua.
Vraća se u krevet, sad joj se piški, i dosadno joj je, i ustala bi, i mama, meni se ne spava no. 83647811.
Uspješno budi Cicachua koji je odjednom šmrkav, ma super, vraćam ga na cicu, Bože daj mi snage, neka zaspi opet, molim te, samo sat vremena sna u komadu, ne mogu.
Mama, kad će svanuti? NIKAD ako ima Boga. Izgleda da nema.
MM se pravi da ni njega nema, ali znam da u sebi psuje sve po spisku.
Sat vremena kasnije, svanulo je, Mau grebe po vratima, pasica gura dupe u moje noge, gospodična je smrtno uvrijeđena što ne smije ustati, on ima krcatu pelenu i žvače mi cicu, otpast će jednog dana majkemi, raščupana sam, nervozna k’o pas, mrzim svijet i svoj odraz u ogledalu, a i on mrzi mene.
Oni bi palačinke.
Volim ih više od života, očito, jer pečem fckn palačinke.
Da mi se samo jednom probuditi u reklami…”

 

Mala Kme osvaja svijet

O autorici:

Martina Frka Milotić je mama, novinarka i blogerica rođena u Rijeci 1984. godine.
 Tijekom studija prava okrenula se medijima i trajno zaglavila u novinarstvu – od Novog lista, preko Kanala Ri, Soundset Trsata, Index.hr-a do lifestyle portala Extravagant.com.hr, obila je solidan broj medijskih pragova i sa svakog ponijela dragocjena iskustva.

Kao mama sedmogodišnje djevojčice i dvogodišnjeg dječaka, čitav svoj mameći staž vodi blog Mala Kme osvaja svijet, s crticama iz obiteljskog života te društveno angažiranim temama, koji je pretočen u istoimenu knjigu. U slobodno vrijeme čita, piše, recenzira knjige i smišlja priče. Mala Kme osvaja svijet – Majčinstvo bez filtera je njena prva knjiga.

Fotografije ustupila autorica.

Kancelarija bar