13.8 C
Rijeka
Subota, 11 srpnja, 2020

Magic deserti dolaze u tri atraktivna okusa i savršeno su osvježenje ovoga ljeta

Ljeto nam se vratilo! Konačno smo slobodni, željni avantura, lijepih trenutaka, druženja, obiteljskih uspomena i posebnih sjećanja! Svako ljeto ima svoju priču poznata je...

"Svaki pokušaj je važno iskustvo bez obzira na ishod" Vedran Babić

ZADNJE OBJAVE

Face behind the brand: Magdalena Bešker o personaliziranim planerima, nelojalnoj konkurenciji, ženama oko sebe

Naša nova rubrika Face behind the brand donosit će inspirativne priče o uspjehu, neodustajanju, kreativnom radu, kolegijalnosti... Upoznavat ćemo vas s brandovima, ali još...

Bohemian wedding editorial, jer ljubav uvijek pronađe put!

Bohemian elopement wedding u Istri odlična je kombinacija ljubavi, hedonizma za sva osjetila, te ceremonije na otvorenom koja u posljednje vrijeme imaju sve veći...

Grad znanja: Kava, kolač, knjiga dr.sc. Roknić Bežanić

Andrea Roknić Bežanić nakon završene Prve riječke hrvatske gimnazije, 1996. godine upisuje studij povijesti i hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Puli gdje...

Recenzija Tamare Štiglić Vodopić: “Mrtav, ali gladan”, Marinela Dužman

Iako još nisam pročitala Razgovore s ginekologom istrijanske autorice Marilene Dužman, mogu bez dvojbe reći da joj je Mrtav, ali gladan za sada najbolji...

Vedran Babić nije stran riječkoj javnosti, lice poznato s brojnih press konferencija i događanja iza kojih uspješno stoji, u posljednje vrijeme najpoznatiji kao organizator programa Ljeta na Gradini i direktor Rukometnog kluba Zamet otkriva sve o svojoj usješnoj karijeri no zašli smo i u privatni dio života kako bi bolje upoznali zanimljivog sugovornika…

Event manager – organizator događanja, zvuči vrlo atraktivno što sve taj posao uključuje?

Da, zaista tako zvuči. 🙂 Širok je spektar svega onoga što bi obuhvaćalo taj naziv, od istraživanja i planiranja nekog projekta, preko stupanja u kontakt sa svim relevantnim sudionicima pojedinog programa pa do koordinacije svih segmenata kako bi, nakon što event završi, mogli reći da je bio uspješan.

Kako je sve počelo? Prvi događaj koji si organizirao?

Prvi događaj organizirao sam s 14 godina, a radilo se o biciklističkoj utrci u blizini kuće u kojoj sam stanovao. Prvi “ozbiljniji” bio je koncert Zdravka Čolića u Opatiji. Bio je to prvi njegov koncert u Opatiji nakon 35 godina i veliko iskustvo za mene. Nakon toga imao sam zadovoljstvo organizirati koncerte u svim arenama u Hrvatskoj i kreirati manifestacije u suradnji s brojnim umjetnicima.

 

Svaki od evenata u tvojoj kreaciji ima nešto posebno i specifično, o čemu se točno radi?

Upravo tako, pobornik sam provokacije kreacije pa na takav način i pristupam planiranju svakog eventa. Što to točno znači? To znači da svaki event ima niz parametara koje treba ispuniti da bi on uopće mogao biti realiziran. S druge pak strane postoji dovoljno prostora za kreativnost kako bi svaki od evenata dobio nešto posebno za njega, na zadovoljstvo nas koji event organiziramo, sudionika programa, a na kraju krajeva i onih zbog kojih i organiziramo program – publike.

 

Konkretno?

Koncert Zdravka Čolića obilježilo je postavljanje 2 kilometra crvenog tepiha i prelijetanje helihoptera, za potrebe organizacije koncerta Đorđa Balaševića iz Vojvodine je dovezen šleper pun vojvođanske zemlje, kako bi mogli uprizoriti jednu frazu: “prašnjavim vojvođanskim putem…” koncert Olivera Dragojevića obilježile su bijele dekoracije i latice ruža.

Đorđe Balašević arena Zagreb/Photo: PETAR KURSCHNER

Osim koncerata tu je još niz tematskih manifestacija koje se održavaju u sklopu Ljeta na Gradini od kojih vrijedi izdvojiti onu najposjećeniju – 3000 svijeća na Gradini.

3000 svijeća na Gradini

Iza tebe je četvrto Ljeto na Gradini, koliko je to događanje bitno za naše sugrađane, ali i turističku ponudu kraja?

Četvrta godina u našoj organizaciji, odnosno 12. od početka manifestacije. Smatram da je organizacija događanja općenito bitna za društveno djelovanje jer je s jedne strane odličan način brendiranja lokacije na kojoj se održava, što se pokazalo na primjeru Trsatske gradine, a s druge jer posjetitelji izdvajaju svoje vrijeme kako bi u manifestaciji uživali i s nje otišli zadovoljniji nego što su bili kada su na nju došli.

Vojko Obersnel/Vedran Babić/Petar Škarpa (Press konferencija Ljeta na gradini 2017)

Što se tiče turističke ponude, platformu programskog sadržaja Ljeta na Gradini čini 6 konceptualno tematskih manifestacija čija je međusobna poveznica ta što njihova tema nema jezične barijere i kao takva je opravdani razlog dolaska turista na Gradinu što je iz godine u godinu sve više vidljivo.

Ajmo konkretno – Ljeto na Gradini 2017. u brojkama?

2 mjeseca trajanja, 18 održanih programa, 264 sudionika programa i više od 14.000 posjetitelja. Upravo smo na posljednje dvije brojke izrazito ponosni. Prva govori da je čak 264 sudionika ugradilo dio sebe u naš program, a druga da su mnogi prepoznali trud koji je potreban da bi se ovako kompleksan program realizirao.

Selimo s kulture na sport, s jednog dijela grada na drugi! U osebujnom životopisu, ima jedna zanimljiva stavka, osim što si organizator programa Ljeta na Gradini, direktor si Rukometnog kluba Zamet. Koliko su te uloge slične, a koliko različite?

Dijemetralno suprotne s jedne strane, a dosta slične s druge. I jedna i druga uloga imaju svoju odgovornost. Ljeto na Gradini kao tradicionalna manifestacija koju je u proteklom razdoblju posjetilo više od 100.000 posjetitelja, a RK Zamet kao sportska institucija kroz koju su prošli mnogi priznati sportaši i ostavili dio sebe te institucija koja ove godine slavi 60 godina od svojega osnutka.

Što uključuje tvoje radno  mjesto u Klubu?

U prvom redu promišljanje sportske politike kluba u suradnji sa suradnicima kako bi nastavili uspješno djelovanje kluba nakon svih godina funkcioniranja. Tu je naravno komunikacija s trenerima i igračima, razne promotivne aktivnosti od kojih smo u ovoj godini organizirali veliku proslavu 60 godina našega kluba. Proteklu sezonu obilježio je povijesni rezultat ostvaren u europskom EHF kupu pa je dosta aktivnosti bilo vezano upravo za organizaciju tih utakmica, a konkretno sada radim na snimanju dokumentarnog filma koji će obilježiti 60 godina uspješnog djelovanja kluba.

Vedran Babić/Mirza Džomba

Voliš li izazove?

Naravno, svaki novi projekt je novi izazov, a poznato je da čim je izazov veći time je i zadovoljstvo ostvarenim veće. Ja imam tu sreću baviti se poslom da kroz djelovanje, svoje zadovoljstvo imam priliku podijeliti i s posjetiteljima programa.

Može li se uspjeti u Rijeci?

Smatram da može i da ima dovoljno prostora da svatko nađe svoje mjesto pod suncem, uz preduvjet da je u to uloženo mnogo truda i odricanja, kako u mom poslu tako i u drugim profesijama naravno.

Kad smo kod Rijeke, Zamet i Trsat smo spomenuli, koja su ti omiljena mjesta u našem gradu i okolici?

Upravo Centar Zamet i Trsatska gradina jer volim boraviti u prostorima u kojima radim i u ono vrijeme kada tamo ne moram bit isključivo radi posla jer mi tada ti prostori izgledaju skroz drugačije. Osim toga posljednje vrijeme volim boraviti na Platku obzirom na brojne sadržaje i prekrasnu prirodu.

Iskoristit ću tvoje znanje, što bi poručio mladima koji danas slušaju sve te negativne vijesti, a imaju svoje snove I vizije. Kako se ostvariti poslovno, kojim se osobinama naoružati na putu uspjeha?

Za početak je važno odrediti cilj, odnosno kamo želiš stići. Možda najvažnije pitanje je: zašto tamo želiš stići? kada si odgovoriš na to pitanje smatram da te ništa neće spriječiti da tamo i dođeš. To zvuči kao iz nekog priručnika za postizanje uspjeha 🙂 ali smatram da je to zaista tako. “Konkretniji” savjet bi bio da su zaista potrebna znanja i vještine da bi se postigao uspjeh i da svako znanje je moguće nekad iskoristiti. Zato puno istraživati, proučavati i pokušavati. Jer svaki pokušaj je važno iskustvo bez obzira na ishod.

Planovi za bližu budućnost?

Volio bi kada bi mogao otkriti projekt na kojemu radim već 10 mjeseci, ali to će morati pričekati još malo. 🙂 Mogu samo reći da će to biti projekt koji će razveseliti mnoge u narednom razdoblju.

I za kraj  – Vedran privatno?

Često mi se privatno i poslovno preklapaju obzirom na posao kojim se bavim pa nekad ne znam da li sam na neki koncert ili festival otišao poslovno ili privatno.  Osim događanja koje posjećujem važan mi je trening i bavljenje sportom te odlazak u prirodu i naravno opuštanje sa svojom suprugom Sarom.

Sara Babić/Vedran Babić

 

Pripremila: Marija Mažar

Foto: Ivor Mažar

 

- Advertisement -

ZADNJE OBJAVE

Face behind the brand: Magdalena Bešker o personaliziranim planerima, nelojalnoj konkurenciji, ženama oko sebe

Naša nova rubrika Face behind the brand donosit će inspirativne priče o uspjehu, neodustajanju, kreativnom radu, kolegijalnosti... Upoznavat ćemo vas s brandovima, ali još...

Bohemian wedding editorial, jer ljubav uvijek pronađe put!

Bohemian elopement wedding u Istri odlična je kombinacija ljubavi, hedonizma za sva osjetila, te ceremonije na otvorenom koja u posljednje vrijeme imaju sve veći...

PRATITE NAS...

21,827ObožavateljiLajkaj
6,295SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Grad znanja: Kava, kolač, dinamika Nine Čeh

Nina Čeh znanstvenica je koja odrasta u Istri i nakon završene opće gimnazije u Srednjoj školi u Buzetu 2008. godine upisuje Građevinski fakultet na...

U odličnom društvu prijatelja, partnera i suradnika proslavili smo Stiluetin sedmi rođendan!

Porsche Inter Auto Rijeka jučer je poprimio novo ruho, proslavili smo sedmi rođendan, a broj sedam inspirirao nas je da proslava bude u znaku...

Inspirativna žena: Maja Pogačić

Kao veliki zaljubljenik u make up i beauty teme, volim kada uživo ili na društvenim mrežama naiđem na osobe koje su istovremeno inspirativne, strastvene...