Sva lica Fride Kahlo – online izložba radova koju možete posjetiti svakog trena
S

Iako na prvi pogled izolacija sa sobom ne nosi ništa dobro, s vremenom počinjemo primjećivati i njezine dobre, pozitivne strane. Već smo upoznati s time da brojni muzeji otvaraju svoja virtualna vrata i puštaju u svoje prostore brojne zaljubljenike u umjetnost koji inače možda nemaju priliku posjetiti određene izložbe i razgledati djela umjetnika kojima se dive i kojima se možda vode.

Pogled na jednu takvu izložbu omogućila je i internetska stranica Google Arts & Culture koja je ovoga puta omogućila pogled na online izložbu Faces of Frida – izložbu koja je zapravo otvorena 2018. godine i koja je savršena prilika za pogledati veliki opus Fridinih umjetničkih djela, ali i njezinih osobnih predmeta i fotografija.

Frida Kahlo meksička je slikarica rođena 1907. godine, a svojim je radovima ostavila neizbrisiv trag u pop kulturi koji i danas nadahnjuje brojne umjetnike, kreativce ali i sve zaljubljenike u umjetnost i lijepo. Suočena s brojnim izazovima tijekom svog života, bolešću i neprihvaćanjem okoline, postavila je novu dimenziju ne samo u umjetnosti nego i u načinu življenja i ustrajanju u otkrivanju i iskazivanju samoga sebe.

Nećemo vam otkriti sve detalje, već vam iskreno preporučiti da se u udobnosti vašeg doma „preselite“ na online izložbu Fridinih radova i tako upoznate rad i život ove jedinstvene umjetnice, žene i osobe koja je svoj trag svakako ostavila. Iskoristite ovo vrijeme izolacije za naučiti nešto novo jer je znanje nešto što vas obogaćuje, oplemenjuje i nešto je što vam svakako nitko ne može oduzeti. A činjenica da sve to možete sa svoje omiljene kućne pozicije dobra je vijest u ova pomalo tamna vremena za koja vjerujemo da će uskoro ugledati svjetlo! Učite i uživajte!

Pripremila: Stilueta

Foto: Google Arts & Culture

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci