Sutra smo online s Mirelom Ilenić i učimo izrađivati DIY kremu za lice
S

Njezino ime čitateljicama Stiluete nije novo. S njom nas vežu brojne divne suradnje, a nekako osjećamo da najbolje tek dolazi.  Mirela Ilenić, farmaceutski tehničar i aromaterapeut, stručnjak je u svom području, a svoja znanja velikodušno dijeli na društvenim mrežama spremna istovremeno educirati, pomoći i doprinijeti osvještavanju muškaraca i žena po pitanju kozmetike. Upravo zato ova nas najava posebno veseli, niz edukacija se nastavlja, a već sutra Mirela će pratitelje na društvenim mrežama educirati kako da sami  izrade svoju kremu, uživo putem svoje FACEBOOK STRANICE MIREIILLE AROMATHERAPY i INSTAGRAM STRANICE , ovog četvrtka, 07. svibnja,  u 19 sati.

POGLEDAJTE ZADNJI LIVE NA TEMU ULJNIH SERUMA:

Uljni serum

Objavljuje Mireille aromatherapy u Nedjelja, 3. svibnja 2020.

Prilikom izrade individualizirane kozmetike možemo s lakoćom sastojke prilagoditi sami sebi, a ujedno se kroz vrijeme koje za to odvajamo posvećujemo isključivo sebi ili eventualno osobi za koju to pripremamo. Home made ili DIY kozmetika u zadnje vrijeme, osobito u Hrvatskoj, sve je popularnija i jako puno kreativaca koji su krenuli od home made-a sada razvijaju komercijalni proizvod u skladu sa svim propisima. Kada sami izrađujemo kozmetiku sigurno možemo jako puno stvari izbjeći, ali isto tako trebamo biti vrlo oprezni, jer prirodno nije uvijek sigurno. Zato je važno da se prije bilo kakve izrade dobro educirate, kako biste pravilno izraditi I ne naškodili koži”, kazala je Mirela Ilenić koja će u četvrtak  educirati sve one koji žele raditi vlastitu kozmetiku.

Dakako, prvo moramo definirati što znači “prirodno”! Ako kažemo da je prirodno bez konzervansa ili da je prirodno sa vodovodnom vodom ili da je prirodno sa eteričnim uljem grejpa ili se sunčamo s prirodnim kantarionovim uljem, onda ništa nema smisao. Kada kroz edukacije kažemo prirodno tada mislimo na korištenje hladno tiještenih biljnih ulja, kemotipiziranih eteričnih ulja, bio certificiranih emulgatora, neškodljivih konzervansa, prirodnih mirisa…

Ali i prirodna kozmetika mora biti konzervirana I mora sadržavati provjerene sastojke.

„Za krenuti u prvu izradu glavni preduvjet su kvalitetne sirovine, kvalitetna edukacija, par laboratorijskih čašica, žličica i obavezno vaga“, otkrila je Mirela s kojom se družimo online putem već sutra!

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci