ZTC

Nerijetko se može vidjeti kako nakit podigne odjevnu kombinaciju. Isto tako, odabirom nakita možemo pogriješiti i krivim izborom nakita nepotrebno nagrdimo outfit. Svaka žena često ima neki najdraži komad nakita, bilo da se radi o ogrlici, naušnicama, narukvici ili prstenu i poseže za njime i kad treba i kad ne treba. Stoga, ovoga puta pišem vam o nakitu i kako ga najefektnije iskombinirati s ostatkom outfita.

Prsten za koktele – Cocktail ring

Prstenom za koktele nazivamo ono glomazno, vrlo uočljivo prstenje s kojeg doslovno ne možemo skinuti pogled. Izvrstan odabir ako birate monokromatsku odjevnu kombinaciju. Jako dobro odgovara dugim rukavima, jednobojnim dolčevitama ili strogim zimskim krojevima. Lijepo će pristajati i uz traperice kada na njih nosite, primjerice, crni džemper okruglog izreza, crne čizmice, crni kaput i crnu torbu. Možete odabrati one s velikim dragim kamenjem, neobičnog oblika ili neke od zanimljivih šarenih handmade prstenja od neuobičajenih materijala. Bilo bi dobro ne nositi prsten za koktele kada na sebi nosite više boja i gomilu drugog nakita; osim što neće izgledati lijepo ni profinjeno, prsten u tom cirkusu neće doći do izražaja onako kako bi trebao.

Tanko prstenje

Tanko, minimalističko prstenje odlično funkcionira kada nosimo više komada odjednom. Minimalizam, kada je nakit u pitanju, već je nekoliko sezona u trendu i takvo prstenje možete pronaći svugdje – od high street lanaca trgovina, koji ih nude u vrlo simpatičnim kompletima pa sve do ozbiljnih brendova i konkretnih komada po poprilično paprenim cijenama. Nosite ih u svim kombinacijama koje dozvoljavaju nešto više nakita i, ako uz njih nosite narukvice ili ogrlice, kombinirajte materijale i boje koje su komplementarne. Možete odabrati tanko prstenje u klasičnoj zlatnoj i srebrnoj, ali i zadnje vrijeme dosta nošenoj rose gold varijanti. Za nešto istaknutiji dojam odaberite ih u crnoj boji, jako su efektni.

Naušnice

Neke od nas preferiraju minimalistički nakit pa su tako naušnice tek mala točkica koja krasi uho, dok druge vole velike, glomazne naušnice poput lustera. A možda se nalazite između ove dvije varijante. Bilo bi praktično, zapravo, imati od svega ponešto. Male biserne naušnice za elegantne, proljetne kombinacije, a one velike, viseće za ljetne večeri. Velike naušnice ne moraju uvijek biti viseće, možete se odlučiti za, primjerice, velike geometrijske oblike – ti su najdraži meni i često posegnem upravo za onima u obliku trokuta. Materijal naušnica može biti neki plemeniti metal, ali odlične će biti i one nešto pristupačnijih materijala – drvo, akril, koža, itd.. Možete odabrati jako elegantne verzije visećih naušnica, kao i one otkačene i šarene. Sitne naušnice nosite na cvjetne maksi haljine, na stroga i tamna odijela i na neke sportske odjevne kombinacije. Viseće će najviše doći do izražaja na podignutu kosu,  no možete ih nositi i na dugu, spuštenu kosu. Tada birajte one koje se neće petljati u kosu i one koje će se ipak istaknuti, nema smisla nositi potpuno crne viseće naušnice na dugu crnu kosu. Također, ako ste velika ljubiteljica baš ove vrste nakita, zapamtite da upečatljive naušnice ne pristaju baš svakoj odjevnoj kombinaciji, tako da nije ponekad loše odabrati neki drugi komad nakita.

Ogrlice

Od onih vrlo elegantnih pa sve do pravih statement ogrlica, svaka od njih ima skoro pa čvrsto pravilo na koji je izrez treba nositi. Velika chunky ogrlica na krivom izrezu češće će izgledati kao potpuni promašaj, nego kao „točka na i“ savršenom outfitu. Ako nosite V izrez, lijepo će pristajati ogrlica laganog V pada i oblika, isto vrijedi i za okrugli izrez i ogrlicu u obliku kruga. Tu se možete poigrati onim što volite, bilo da se radi o krutim ogrlicama ili onima od  malih visećih privjesaka i dragog kamenja. Ako nosite šareno ili uzorke, možete odabrati tanku i elegantnu minimalističku ogrlicu, ako nosite bijelo, možete odabrati kožnu ogrlicu boje konjaka, ako pak nosite crni sako i crnu majicu, možete odabrati tanku dugu ogrlicu s upečatljivim privjeskom koji seže do ispod grudi. Kada nosite majice ili haljine lađa izreza, birajte uske ogrlice uz vrat (skoro pa chokere) ili tanke duge ogrlice s privjeskom. Ako nosite košulje, možete ih zakopčati do vrha i zanimljivu kraću ogrlicu nositi na košulji, no tada pripazite da odgovara ostatku outfita.

Narukvice

Već neko vrijeme, vrlo su popularne tanke narukvice od svilenog konca sa zlatnim ili srebrnim privjeskom. Takvu narukvicu zaista možete nositi uvijek, eventualno je skinite ako prisustvujete nekoj vrlo formalnoj prigodi pa se ona nikako ne uklapa u vaš styling. Osim njih, zadnjih se godina mogu često vidjeti i narukvice od poludragog kamenja, u raznim bojama. Takve narukvice također su praktične jer ih biramo u bojama koje volimo i nosimo te lijepo upotpune većinu casual kombinacija. Za one koje vole velik, glomazan nakit postoje prava mala umjetnička djela koja možemo nositi na ruci. Ponekad su takve narukvice od vrlo neobičnih materijala, neuobičajenih oblika i boja i toliko su uočljive da ih svrstavamo u istu kategoriju kao prsten za koktele. Jednobojne ili šarene, pokušajte njima outfitu dati onaj final touch, koji će kombinaciju učiniti savršenom. Takvu veliku narukvicu nemojte nositi na sve, koliko god vam se sviđala. Ona se mora istaknuti, a ne utopiti u moru detalja.

TANJA LUČIĆ – mama, poduzetnica,  vlasnica butika LA VETRINA, četvrtkom donosi kolumnu o modi i stilu u kojoj će se naći brojni savjeti, zanimljive priče o odjevnim predmetima i i nepretenciozne ideje o odijevanju. Kolumna koja donosi stil i modu za svakodnevne kombinacije  svake žene!

Izvori slika

www.chicityfashion.comwww.notable.comwww.guestofaguest.comwww.paperblog.comwww.pinterest.comwww.lostindaydreaming.comwww.tessted.com, www.moicontrelavie.com, www.stylebistro.comwww.collagevintage.com

Kancelarija bar