Studio Piattellina novi je hrvatski brend nakita
S

Dizajnerica Neva Cirkveni zagrebačkoj se publici predstavila prvom kolekcijom minimalističkog, ručno rađenog nakita

U zagrebačkom hotelu Amadria Park Capital predstavljen Studio Piattellina, novi brend unikatnog nakita mlade dizajnerice Neve Cirkveni.

Na ekskluzivnoj prezentaciji okupili su se brojni ljubitelji mode i stila, novinari, influenceri i prijatelji brenda koji su imali priliku premijerno razgledati jedinstvene komade iz prve kolekcije Studija Piattellina, poželjevši mu dobrodošlicu i uspjeh uz čašu vrhunskih pjenušaca i vina prestižne istarske vinarije Meneghetti.

Nakit Studija Piattellina karakterizira minimalistički, skulpturalni dizajn koji se očituje u svakom detalju ručno rađenih statement komada. Organske oblike naglašava metal naizgled grube obrade, drago kamenje dolazi polirano i sirovo, a taktilne teksture postignute su starinskim metalurškim tehnikama.

Estetska i modna filozofija brenda posljedica je osobne i životne evolucije dizajnerice. Ime dolazi od trga Piattellina u Firenci na kojem se nalazi prestižna škola Alchimia Contemporary Jelwelry School, gdje je Neva Cirkveni naučila sve tajne obrade metala, dragog kamenja i dizajna nakita.

Unatoč završenom pravnom fakultetu u Londonu i postdiplomskom studiju prava u Los Angelesu, te uspješnoj međunarodnoj odvjetničkoj karijeri, Neva je od malih nogu zaljubljena u svijet umjetnosti, keramike, slikarstava i dizajna, a sa samo šesnaest godina profesionalno se počinje baviti modom kao model za neke od najprestižnijih svjetskih modnih brendova.

Svaki prsten, narukvica, naušnica i ogrlica Studija Piattellina nazvani su po nekoj od firentinskih ulica koje su dio Nevine osobne memorije. Nakit je njena životna sila i pokretač kreativnosti Studija Piattellina. Zlato i srebro u rukama Neve Cirkveni poprima čudesne oblike koji svojim skulpturalnim izričajem i elaboriranim teksturama evociraju patinu starinskog nakita u jedinstvenom spoju organskog dizajna i tradicionalnih draguljarskih tehnika.

O predanosti i ideji odgovornog i održivog dizajna najbolje svjedoči odabir materijala iz kontroliranih izvora. Nakit Studija Piattellina izrađen je od 9, 18 i 24-karatnog zlata, 925 i 999 srebra, dragog kamenja jedinstvenih oblika i veličina i reciklabilnih materijala. Biseri su uzgojeni na za to specijaliziranim farmama, a dijamanti i drago kamenje poput safira i rubina dolaze s certifikatom porijekla provjerenih, etičkih dobavljača vodećeg svjetskog autoriteta draguljarske industrije RJC.

Želeći pružiti unikatan doživljaj svojim klijentima, Studio Piattellina nudi i jedinstvenu mogućnost sudjelovanja u procesu dizajna nakita. Sinoć predstavljena kolekcija u prodaji je na web stranici www.studiopiattellina.com.

Tekst, fotografije: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci