zadnje objave

A što tebe čini sretnom?

Zadnjih par kolumni nije došlo iz nekog lijepog vrela inspiracije. Korona koja se pokazala upornijom negošto  je moj optimističan pogled na svijet predvidio, rat na našem kontinentu za koji sam isto tako bila sigurna da nema šanse da se dogodi…

U istinskoj želji da sve to čim prije ostavimo u ovoj godini i nastavimo dalje kao prije ove dvije vrlo turbulentne godine i u nadi da je to moguće, odlučila sam pisati nešto drugačije.

Ne ignoriram današnje stanje svijeta (i svijesti), ali da me ne pojede briga, nakon što sam napravila čitku svog online svijeta i dobro počistila što čitam i pratim, znala sam dvije stvari.

Uvijek možemo napraviti nešto.

Možemo pomoći nekome, postoji način da se uključimo i na neki način pomognemo onima kojima je sada pomoć potrebna. Skupljaju se financijske donacije, skuplja se odjeća, hrana, osnovne potrepštine, načina ima. Pronađite onaj koji odgovara vama.

U redu je i nužno je baviti se sobom. Svatko se sa situacijama oko nas nosi drugačije. Ima osoba koji kažu da ih se ništa ne tiče i očito je da ih ništa ne dira. Ja nisam taj tip osobe. Meni je stalo.

Vjerujem da staro normalno nikad više neće biti dio naše svakodnevice. Ali, želim vjerovati i da dolazi neko novije normalno u kojem ćemo cijeniti život, jedni druge i živjeti opet u jednom predvidljivo lijepom svijetu. Dosadnom svijetu. 🙂

Što tebe čini sretnom?

A do tada, pitam vas da se pitate – Što vas čini sretnima?

Je li to kava s prijateljicom uz more? Je li to izlet u Istru? Je li to vrijeme samo za sebe? Dobar film i čaša vina? Možda još nisi vidjela Plitvice, slapove Krke, nešto treće? Nisi bila u kinu godinama i baš ti se ide? Odgađaš onaj telefonski poziv mjesecima? Probala bi trčati i nikako da kreneš? Nisi još upisala onaj tečaj o kojem maštaš otkad si postala majka? Želiš nastaviti s učenjima i edukacijom? Tjednima već se gledaš u ogledalo i pitaš se kako bi ti stajala kraća kosa ili druga boja? Već danima želiš pročitati onu knjigu?

Učini to! Učini to sada! Ugodi sebi. Razveseli sebe. Razmazi se. Počasti se. Zavoli se!

Dani satkani od sati trebaju imaju minute koje će ponovno satkati tebe u tebe! Zaslužila si biti sve ono za čime ti duša traga. Jer ako ne sada… kada?

Uživajte u vašim danima i ne zaboravite napuniti svoju dušu. Nije potrebno puno, ali je potrebno ne zaboraviti da smo sve mi satkane od želja. Ispunite si ih, zaslužile ste to. Dok čekamo da se smire stvari na koje ne možemo utjecati, ne odgađajmo sve ono na što možemo utjecati, a što nas može usrećiti, umiriti, nasmijati i… sastaviti!

Prethodna kolumna – Mi smo žene. Mi smo majke, kćeri, unuke. Ali ne samo to. Mi smo osobe.

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE