ZTC

Rijeka se budi iz zimskog sna, te se polako otvaraju novi, zanimljivi lokali, koji nas mame prekrasnim interijerima i šarenim vitrinama prepunim najrazličitijih slastica: od krema, preko kolača do sladoleda… U ovotjednoj riječkoj preporuci donosimo vam novitete iz riječkih slastičarnica, savršene za uživanje na suncu!

ZTC

U poznatoj riječkoj slastičarnici Cacao otvorili su „sezonu sladoleda“ te ćemo ponovno moći uživati u poznatim okusima, finog, hladnog, kremastog sladoleda punog okusa. Za ljubitelje svježeg voća tu je novi kolač prikladnog naziva Millefoglie alla frutta, te cheescake s šumskim voćem. Kao stvoreni za proljetni užitak!

U starom gradu zavirili smo u šarmantnu slastičarnicu s francuskim šarmom: Ebba’s cuisine. Ovim predivnim lokalom uvijek se šire divni mirisi, lagana glazba u pozadini te smijeh dragih slastičarki. Isprobali smo neodoljive tortice s šumskim voćem, odličan odabir za topli proljetni dan. Kombinacija kiselog i slatkog, kreme i prhkog tijesta jednostavno se topi u ustima i ostavlja osjećaj sreće i zadovoljstva. Njihovi kolači pripremljeni su bez šećeri i aditiva, odličan odabir za pobornike zdrave prehrane!


Na Korzu jednostavno nismo mogli ne zaviriti u poznati riječki Choco bar. Naime, uz klasičan odabir izvrsnih kolača ponovno je vrijeme za uživanje u kremastom čokoladnom sladoledu. Naš prijedlog: sladoled u jednu ruku, draga osoba pod drugu i pravac suncem okupano Korzo!

Za kraj, zavirili smo u Verdijevu ulicu, točnije u beglutensku slastičarnicu Rica, te probali fantastične tortice  pod nazivom “Šest soprana”. Ukoliko ste ljubitelj kazališta, ali i slastica bez glutena i dodatnih šećera, u Rici će te uživati u prekrasnom interijeru, društvu te naravno bogatim okusima…

 

Photo: Facebook stranice navedenih brendova, Eni Brušnjak

Pripremila: Katja Grubiša

Kancelarija bar