Što darovati ovoga Božića, preporuka Sare Jurišević
Š

       

Bliži nam se dan u godini kada su nam u fokusu dragi ljudi. Nije da nisu i inače, ali za Božić želimo dati više. Zato se potrudimo darivati im nešto lijepo, posebno, samo za njih.

Uvijek sam bila od mišljenja da je najbolje pokloniti nešto korisno. To ne vrijedi samo za ovaj dio godine. Mislim da je prava vrijednost nekog dara upravo ta da služi svrsi. I definitivno mislim da je potrebno bar malo poznavati potrebe osobe koju želimo razveseliti. Ako imam prijateljicu koja slika i znam da treba nove kistove kupit ću joj poklon bon u trgovini slikarskog materijala. Tako će si odabrati sama što joj je točno potrebno, pogotovo jer ja nisam upoznata sa svijetom slikanja i kupovanje na svoju ruku bio bi promašaj.

Često su pokloni promašaj. Nažalost. Na Facebooku postoje stranice koje svake godine skupljaju slike svojih followera i odabiru glasanjem najgori poklon. Ima tu svega; od recikliranih starih poklona u obliku šalova, majica i čarapa, raznih porculanskih ukrasa koji to nisu, pa čak i do neukusnog donjeg rublja. Pobjednik je ove godine bio par kućanskih papuča u obliku ribe. Dakle, strašno.

Što onda izmisliti? Odgovor je nešto posebno. Poklon ne mora ni biti materijalan da bi bio poseban. Jeste li kada pomislili da odličan dar može biti i članarina u kakav klub, fitness program, radionice za razne teme (kuhanje, slikanje, pisanje…). Izbor je velik.

Kako svake godine pred kraj prosinca pišemo svoje želje i ciljeve za iduću godinu, među njima je sigurno biti bolji. Raditi na sebi. Evo jedne ideje za poklon sebi ili nekom bližnjem – osobna Analiza boja. Osobna jer je prilagođena vama, analiza boja jer vam otkriva koje su boje i njihove kombinacije savršene za vaš izgled, a dodala bih još i nenadana jer je to poklon koji bi obradovao svakoga što zbog same koristi što zbog inovativnosti.

Ove su nas godine u mnogočemu zaustavili – nismo mogli dovršiti svoje poslove, meetinge, vjenčanja, krštenja, a i zbog socijalne izolacije osjećamo teret toga da više nismo u kontaktu s drugima i preferiramo biti doma na kauču u pidžami bez da išta poduzimamo. I ovo je razlog da se odlučite na Analizu, da vas izvuče iz sivila rutine. Trebate poticaj za promijeniti neke navike, za se osjećati ljepše i u ovim trenucima i ubaciti malo boje u svakodnevicu.

A doći će bolja vremena, pa neka vas ne dočekaju nespremnima. Tada ćete trebati doslovno pokazati ono najbolje od svojeg izgleda, pa je sada vrijeme da radite i na tome. Kako vi, tako možda i neke drage osobe oko vas koje se pripremaju za najbolju godinu do sada. Obradujte sebe ili druge uz poseban dar, tako koristan i tako vrijedan – Analiza boja.

Piše: Sara Jurišević

Naučila sam kako spojiti boje iz prirode i ljepotu svakoga od nas . Nastao je tako projekt BeeUnique i postala sam savjetnica za imidž s naglaskom na boje. Najviše me veseli kada pomognem osobama da zavole sebe.

Facebook: TheBeeUnique, Web stranica: beeunique.com.hr 

Facebook grupa: Tvoja paleta boja by BeeUnique 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci