Stilueta u posjeti: Zavela nas je magija galerije “Zajc” i iznenadile neke dobro čuvane tajne riječkog Kazališta!
S

Obožavamo Rijeku i neke nove prilike da upoznamo grad. Kad smo na redakcijski mail Stiluete dobili informaciju kako je otvorena Kazalina galerija „Zajc“ uz par pratećih fotografija, odmah nas je obuzela želja da posjetimo kazalište i upoznamo ga na ovaj drugačiji način.

I dobro smo napravili! U obiteljskoj posjeti uživali su odrasli, ali i djeca kojima je ova prilika bila dodatan način da se povežu s baštinom i riječkim domom kulture. Bilo je jako zabavno! Saznali smo manje poznate činjenice, neke jako zabavne podatke o životu Ivana pl. Zajca kao i jednu super anegdotu iza jednih zatvorenih bijelih vrata. Vidjeli smo prekrasne kostime,  popeli se na sam vrh i gledali probu predstave, testrirali rasvjetu, slušali o Klimtu,  bilježili uspomene u posebnim scenama i na kraju ostavili naše poruke u Vremenskoj kapsuli.

Djeca su nakon posjeta sama izrazila želju da i njihova poruka bude dio kapsule, a otkriti prostore kazališta na jedan ovako poseban, inovativan i kreativan način bilo je posebno iskustvo! Namjerno vam nismo otkrili puno kako bi imali efekt iznenađenja i kako bi pustili magičnom dodiru Zajca da vas dotakne i povede u jednu novu avanturu.  

Galerija „Zajc“ izvedena je u koautorstvu, naime, koncept su osmislili Katarina Mažuran, Marin Blažević i Alan Vukelić. Autorica i kustosica izložbe o povijesti i svakodnevici kazališta je Katarina Mažuran.

Pored “Vidikovca Klimt” najveće atrakcije Galerije “Zajc” čine tri prostora u kojima smo uprizorili magiju umjetnosti scenografije (autor: Stjepan Buković), kostimografije (autorica: Manuela Paladin Šabanović) i dizajna svjetla (autori: Alan Vukelić i Dalibor Fugošić).

U realizaciji projekta surađivali su i: fotograf Dražen Šokčević, upraviteljica promidžbe, marketinga, prodaje i odnosa s javnošću Ana Miljanović, arhivar Ervin Mičetić, kazališni slikari i kipari Bojana Borovac, Nada Benzia, Željko Kranjčević Winter i Vladimir Tomić, djelatnici video službe Sead Ajanović i Predrag Potočnjak, urednica kazališnih izdanja Andrea Labik, scenografkinja Paola Lugarić, voditeljica programa europskih projekata Jasmina Šegon, djelatnice i djelatnici šminkerske i vlasuljarske radionice, frizeraja, garderobe i tehničkih službi. Autorice dizajna i postava izložbe su Borka Širola i Lada Sega.

Tjedno radno vrijeme Galerije i raspored grupnih i pojedinačnih vođenih posjeta za građanke i građane i sve ostale informacije objavljivat će se na web-stranicama Kazališta svakog ponedjeljka.

Raduje nas što smo bili prva grupa koja je posjetila Galeriju prije nekih desetak dana, a odlične, razigrane i sretne dojmove ponijeli smo sa sobom dalje. Sat vremena punih dojmova i uspomena!

Naša preporuka svima!

Fotografije: Ivor Mažar / Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci