Stilueta u posjeti: Uz nastup RI DANCE skupine otvoreno Ljeto na Gradini!
S

Prostor Nugentova parka ispred Trsatske gradine jučer je bio mjesto umjetnosti, priče i plesa i to povodom svečanog otvaranja jubilarnog izdanja Riječankama i Riječanima omiljenog festivala. U programu otvaranja glavni su akteri bili članice i članovi plesne udruge RI DANCE, koji u sklopu manifestacije Gradina Dance Art već godinama nadmašuju visoka očekivanja vjernih posjetitelja. Potaknuti situacijom koja je zadesila svijet i ostavila dubok trag, plesači i plesačice na sebi su se svojstven način – kroz ples i pokret, osvrnuli na iskustvo koje nikog nije zaobišlo.


Izvodeći performans “Ja u meni!”, izvođači su kroz kreativno ukomponirane produkcijske elemente ispričali priču o svakome od nas. Posjetitelji su priču budno pratili na pet različitih lokacija na prostoru Nugentova parka, osluškujući jezik plesa koji suptilno nudi dublje razumijevanje izazova koji nas okružuju. Iako se, spletom okolnosti, manifestacija otvaranja Ljeta na Gradini održala u ponešto izmijenjenom izdanju od onog na koje smo navikli, ipak ga je obilježio dašak svima znane čarolije. Plamenovi tisuću svijeća postavljenih u suradnji s PC Grupom i ove su godine osvjetljavali ovo stoljetno mjesto – evocirajući dosadašnje spektakularne početke ljetnih večeri, a istovremeno ispisujući neke nove priče!


Manifestacija je održana uz obvezno pridržavanje uputa i preporuka koje propisuje Stožer civilne zaštite, a program se nastavlja ovog utorka, 21. srpnja, kada će s trsatske pozornice publiku nasmijavati Zlatan Zuhrić – Zuhra i Tin Sedlar. Predstava „Ocat i sin“ oduševit će sve ljubitelje dobre komedije, koji će iz prikaza duhovitog odnosa oca i sina možda i ponešto novo naučiti. Ulaznice za sjedenje su rasprodane, a za stajanje se mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas Music Shopu te putem sustava mojekarte.hr. Početak predstave predviđen je za 21.00 h, a vrata Trsatske gradine otvaraju se u 20.00 h.

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci