NaslovnicaSTILUETABY MARIJA MAŽARStilueta u posjeti: Probala...

zadnje objave

Stilueta u posjeti: Probala sam kajak turu na otoku Pagu, ovo morate doživjeti!

Ljeto ne može trajati vječno, ali više od ljeta mogu trajati uspomene koje ćete ponijeti sa sobom! A one su uvijek sačinjene od ideja koje su vas u nekom trenu ponijele baš kao što je nas ponijela ideja da ćemo se konačno okušati u kajaku, istražujući manje poznate uvale i plaže otoka Paga. Pag nam nije nepoznanica, naša je ljetna baza Ražanac, međutim, sve ono što smo vidjeli i doživjeli itekako nam je bila nepoznanica i sada otok koji smo voljeli, još smo više zavoljeli!

KAJAK TURU organizira Sunturist agencija iz Novalje, moram odmah pohvaliti ovaj tim, osim što su profesionalni, vrlo su brzi na odgovorima putem maila i telefona, a vjerujte majka koja odluči na kajak s kćeri i mlađim članovima familije ima puno „što ako“, „jeste li sigurni“, „treba li nam“ pitanja. 😊

Sve počinje dolaskom na poznatu plažu Ručica u Metajni. Priznajem, prvi put ovdje, iznenadio me broj turista, ali i feeling koji donosi ova lokacija. Iz straha da ne zakasnimo, ipak sam ja bila najstarija na ovoj turi i obraćali su mi se sa gospođom (o živote) 😊 došli smo prvi, a uz vodiča smo bili jedini Hrvati. Nakon okupljanja, slijede upute, dok sunce nije popuštalo, nije popuštala ni moja majčinska nervoza – hoće li biti sve ok, može li ona to, što je to meni trebalo, ali sva pitanja, a i toplina otopila su se čim smo sjeli u kajake i krenuli! I bilo nam je genijalno!!! Na moru se ne osjeti vrućina, a namazani i premazani visokim zaštitnim faktorima, niste valjda mislili mastima 😉 krenuli smo na avanturu koja će obilježiti ovo ljeto!

Odradili smo turu od 11 kilometara, nije bilo lako, ali u svakom trenu bilo je posebno! Stali smo na tri plaže, jedna ljepša od druge, međutim moj favorit je Beriknica, poznata po tri stijene koje su uzdižu iz mora. Predivna!!! Highlight putovanje je spilja Gače, neobična svakako, atraktivna još više! Ušli smo kajacima i izašli na drugu stranu, ima dio i koji možete prohodati i doista je vrijedna posjeta!

Beriknica

Impozantna je ljepota otoka Paga, a doživjeti je s mora, na mjestu gdje udaraju naleti vjetra i valova koji su tisućljećima stvarali vizure kojima se divimo čini da se osjećate poniznima pred snagom prirode i zahvalnima da možete osjetiti tu sinergiju, imate osjećaj kao da vam je more dalo dozvolu da to sve vidite, iskusite, proživite dok testira vašu izdržljivost i daje vam do znanja jednu životnu lekciju. Nema odustajanja. Do najljepših mjesta i uspjeha ne vode ceste lagane, zar ne?

Spilja Gače

Kajak turu bih vam svakako preporučila! Sa sobom ponesite sve što nosite za zaštitu od sunca, velike količine vode (na jednoj od plaža napunit ćete ih izvorskom vodom), voće ili neke konkretnije zalogaje jer… trebat će nadoknaditi snagu.

Cijena je 36 eura po osobi, cijena s tranferom iz Novalje je 42 eura po osobi, a s tranferom iz Pga 48 eura po osobi. Djeca 6 do 12 godina imaju 50% popusta. Trajanje ture ovisi dosta o skupini, naš vodič pohvalio je cijeli tim, a trebalo nam je nekih 4 sata uz dva stajanja po 15 minuta i jedno stajanje od pola sata. Više o turama i aktivnostima potražite na sunturist.com.

Ovo je iskustvo za pamćenje, na povratku iz Metajne do Ražanca, na cesti iznad grada Paga gdje puca vidik vidjeli smo dio otoka ispod kojeg smo „jahali“ morem i shvatili da ćemo ovaj otok sada gledati drugim očima. Divlji, svoj i predivan, okupan soli, tko jednom osjeti što pruža otok Pag, ostat će mu ovaj otok vječno drag! 

SUNTURIST , S. S. Kranjčevićeva 1
53291 Novalja, otok Pag, Hrvatska

Tel: +385 53 661 211

Email: info@sunturist.com

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE