Uz Ortodonciju Marelić vrijeme je da pokažeš svoj osmijeh
U

Ortodoncija Marelić vodeća je ortodontska ordinacija na području Rijeke i Kvarnera, specijalizirana za ortodontsku terapiju odraslih, tinejdžera i djece.

Prvo što će vas oduševiti je moderan, atraktivan, ali vrlo ugodan i topao prostor koji je opremljen inovativnom tehnologijom. Tim u radu koristi najkvalitetnije materijale i primjenjuje najsuvremenije metode liječenja.

Osim stručnosti, jako bitan element je individualni te iznimno lijep pristup koji njeguju prema pacijentima i koji čine da svi dolaze s osmijehom i bez stresa, a odlaze s najljepšim mogućim osmijehom!

Vrijeme je da predstavimo Srđana Marelića, dr.med.spec.ortodoncije i saznamo više o radu vrhunskog tima!

Srđan Marelić, dr.med.spec.ortodoncije

I Vaša majka je bila doktorica dentalne medicine, put ka stomatologiji utkan je od malih nogu. Sjećate li se nekog određenog trenutka u djetinjstvu kad ste bili očarani ovim poslom i znali da želite krenuti istim putem?

Odrastao sam u Rijeci 70-tih godina i iskreno, kao klinac nisam znao što u životu želim raditi. Mama je tada imala malu ordinaciju privatne prakse u sklopu našeg stana i češće je bila kod kuće nego tata koji je uvijek bio na sastancima, te sam došao do zaključka da je posao stomatologa lakši i bolji. Biti doktor bilo mi je privlačno i svidjela mi se ideja rada u domaćoj atmosferi.

Sada znam da briga za pacijente traži jako puno znanja, truda i energije.

DANAS UŽIVAM U SVOM POSLU I ZAHVALAN SAM DA RADIM ONO ŠTO NAJVIŠE VOLIM.

Iz prošlosti selimo u sadašnjost. Izgradili ste brand na temeljima kvalitete, tradicije i timskog rada. „Pristup pacijentu je vrlo profesionalan, ali ljudski i topao. Mislim da nisam mogla izabrati boljeg ortodonta za sebe i svoju kći“ – kaže jedna recenzija s internetske stranice, jesu li vam povratne informacije poput ove najveća motivacija i potvrda dobrog rada?

Mislim da je zadovoljstvo pacijenata najbolje mjerilo našeg rada. To je timski rad i svatko u našem timu ima bitnu ulogu. Lijepo je raditi u dobroj atmosferi gdje se članovi tima podržavaju i pomažu.

Pacijenti to osjete i nagrađuju nas dajući nam svoje povjerenje i preporuke.

Za vrijeme našeg boravka i sami smo stekli uvid u način na koji radite i prije svega komunicirate s pacijentima. Koliko je bitan faktor dobre komunikacije i razumijevanja, nije osnovni dio posla, no osjećamo da je i taj faktor ključan dio zadovoljstva brojnih klijenata?

Puno polažemo na dobru komunikaciju s pacijentima. Ulažemo puno energije i tu moram isktaknuti dobru koordinaciju članova našeg tima. Pacijenti ne znaju puno o ortodontskim terapijama, te je naša uloga i edukativnog karaktera. U ortodonciji uspjeh terapije puno ovisi o suradnji s pacijentom i njihovom pridržavanju naših uputa. Dobra komunikacija između terapeuta i pacijenta otklanja strah, ona mora biti dvosmjerna jer je i terapeutu lakše donijeti ispravnu odluku ako zna što pacijent želi i kakav ishod očekuje.

Vrijeme da da iskoristimo i Vašu stručnost, otkrijte čitateljima Stiluete koliko je važna ortodontska terapija?

Danas većina pacijenata traži intervenciju iz estetskih razloga, no funkcija i dobar zagriz su vrlo bitni. Na našu sreću rješavanjem jednog problema rješavamo i drugi. Estetika i funkcionalnost idu ruku pod ruku. Pravilno raspoređeni zubi ujedno su lijepi i funkcionalni.

Pravilan zagriz omogućuje dugotrajnost zuba i parodonta te manje bolnih posjeta stomatologu. ?

Sada kad smo osvijestili važnost terapije, idealno je da nas uputite u ortodontske aparatiće Damon System i Invisalign, koje su njihove prednosti i kojim pacijentima su namijenjeni?

Puno radimo s DAMON sistemom. Mislim da smo treću godinu zaredom prvi u Hrvatskoj po broju slučajeva riješenim tim sistemom. To je najbolji sustav koji poznajem, a probao sam ih mnogo. No, ne smijemo zaboraviti da je ortodont taj koji ispavlja zube, a ne aparatić. DAMON sistem namijenjem je pacijentima svih dobi i predviđen je za rješavanje svih ortodontskih problema i u rukama stručnjaka stvarno omogućuje dobre rezultate.

Njegova je prednost između ostalog i što dolazi u više oblika pa se aparat može prilagoditi specifičnim potrebama ortodontskog slučaja. Ostali sustavi ne pružaju široki spektar odabira. INVISALIGN je sustav za pacijente kojima je estetika bitna za vrijeme ortodontske terapije jer je aparatić skoro pa nevidljiv. On je, po mom mišljenju, za manje kompleksne slučajeve, ali vrlo učinkovit i daje predvidljive rezultate. Po mom iskustvu zubi se brže pomiču s INVISALIGNOM nego s DAMON sistemom, ali brzina nije presudna. Preciznost jest.

Čitaju nas i brojni roditelji, imamo osjećaj da se danas sve veći broj djece susreće s problemima sa zubima, kada je idealno s djetetom napraviti prvu kontrolu i ukoliko se utvrdi da je potrebna terapija kako ide daljnji proces?

Prvi posjet ortodontu preporučamo s 9 godina. To može biti samo upoznavanje s terapeutom, ali kod nekih anomalija i pravo vrijeme za početak terapije. Nakon prvog pregleda ustanovi se je li ortodontska terapija uopće indicirana i kada bi je bilo najbolje započeti. Uzimaju se dijagnostički podaci kao što su otisci zuba, fotografije te rendgenske slike. Na osnovu tih informacija sastavlja se plan terapije koja se komunicira roditeljima i pacijentima. Bitno je pratiti rast i razvoj pacijenta u adolescenciji i započeti terapiju u pravi čas, a to je intenzivan rast tijela i čeljusti u pubertetu. Najčešće između dvanaest i četrnaest godina. Kod odraslih to nije od tolikog značaja, ali dobra priprema i analitički pristup jest.

Od 15. rujna do 15. listopada i ove ste godine pripremili atraktivnu Back to school akciju koja uključuje 20% popusta na cijenu ortodontske terapije i vrijedi za sve pacijente koji se naruče na pregled i terapiju započnu u periodu do 15.listopada.

Je li baš rujan najbolji novi početak svima, učenicima, ali i odraslima te je idealna prilika za novi početak, s novim osmijehom?

Do novog osmijeha je dugi put, a odluka o stavljanju aparatića je samo prvi čin. Možda je sad pravo vrijeme nakon ljeta i godišnjih odmora prihvatiti izazove koji nas čekaju za neke promjene. Možda će pacijenti koji imaju probleme s zubima ili su nezadovoljni estetikom, a duže vrijeme razmišljaju što učiniti, odlučiti uzeti stvar u svoje ruke i potražiti rješenje za svoje potrebe.

? 20% popusta na cijenu ortodontske terapije, koji vrijedi za SVE pacijente koji se naruče na dijagnostički pregled i…

Objavljuje Ortodoncija MarelićPetak, 28. kolovoza 2020.

Kad se o zubima radi svi su posebno osjetljivi i puni strahova, postoji određena nelagoda, kod svih generacija. Koja je Vaša preporuka, mogu li se opustiti i doista Vam se s povjerenjem prepustiti, bez bojazni i srama ako ga imaju?

Po mom iskustvu kada imate problem ili vas nešto tišti razgovor o tome je prvi potez i katkad dovoljan da se stvari poslože i da se nađe rješenje. Svim budućim pacijentima, ali i onima koji to možda neće postati, preporučam dolazak na prvi pregled, upoznavanje i razgovor pa će možda doznati da taj problem uopće nije tako strašan, a rješenje može biti jednostavno i nadohvat ruke.

Ovo su najljepše riječi za kraj, ponekad nas više uspori strah, a na kraju rješenje bude jednostavno i ugodno. Naša preporuka svakako ide u smjeru Ortodoncije Marelić, uz atraktivan Back to school popust koji traje do 15. listopada pravo je vrijeme da svom osmijehu date priliku da zablista u svom najljepšem izdanju. Jer lijep osmijeh i blistave oči pune života govore o nama puno prije nego i sami progovorimo i predstavljaju nas u naboljem svjetlu!

ORTODONCIJA MARELIĆ 

Centar Zagrad
Marije Krucifikse Kozulić 1, 3. kat
51000 Rijeka
Tel. +385 51 332 332
E-mail: info@ortodoncijamarelic.hr

Fotografije: Ivor Mažar za Stiluetu

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci