Stilueta Beauty by Marina: Svjež i minimalan makeup za svaki dan
S

Trenutno se nalazimo u vremenima kada većina nas uzima predah od svega – od posla, od žurbe, od nepotrebnih stvari ali i od šminke. Sve teče usporeno i sve liči na jednu nestvarnu svakidašnjicu. S obzirom da je većina kod kuće, makeup torbica vjerojatno stoji zatvorena već neko vrijeme, a prirodni izgled i koža dolaze u prvi red. Međutim, ipak ima i onih koji moraju na posao i koji žele stoga staviti malo šminke, kao i onih koji su kod kuće i koji se makeup-a ne mogu odreći. Upravo zato danas vam donosim must have proizvode za minimalni makeup koji je savršen za one koji žele staviti malo šminke na lice s ciljem da sve skupa izgleda prirodno.

Podloga je svakako najvažnija. Nakon hidratantne kreme, odaberite podlogu koja neće biti preteška za vašu kožu, a koja će svejedno izgledati ujednačeno i prirodno. Jedan od boljih drogerijskih pudera i mojih favorita je L’Oréal Infallible 24H Fresh Wear Foundation. Ako ne želite nositi puder na dnevnoj bazi, već tražite nešto „lakše“, onda je BB krema odličan izbor. Jedna odlična, koju i sama odabirem za svakodnevni make up, je Garnier BB krema.

Čuda čini i odličan korektor koji će sakriti nepravilnosti  i podočnjake čime lice dobiva odmorni izgled. Dva odlična drogerijska korektora jesu Aura Touch Up Pro (koji je gušći s većom pokrivnom moći) i Catrice liquid camouflage (koji je lakši na koži, također dobro pokriva, ali neće pokriti velike i tamne podočnjake).

Kako bi podloga što više izdržala i bila postojana duže vremena, potrebno ju je fiksirati. Jedan od boljih pudera za setiranje je Loreal True Match puder u prahu. Ovaj konkretni puder blago dodaje i dozu pokrivenosti, ali odlično fiksira tekući puder i BB kremu bez da sve skupa na kraju izgleda teško na licu.

Konture i rumenilo su nešto što možda izgleda nepotrebno za svaki dan, ali razlika se svakako vidi. Blage konture i rumeni obrazi dati će dodatnu svježinu i definiranost licu, a s pravilnim nanošenjem postići ćete prirodni i odmorni izgled. Moja dva osobna favorita jesu Aura rumenilo (na slici je novo pakiranje za koje ne znam ako je stiglo u naše drogerije, ja još uvijek imam njihovo staro pakiranje) i Maybelline Master Sculpt. Osim kontura na licu, dodatnu dimenziju dati će i konture oka koje možete postići tako da s manjim kistom nanesete malo proizvoda za konturiranje ili bronzer, ovisno o tome što koristite, u pregib oka kako biste postigli dubinu i definirani pogled.

Cilj prirodnog makeup look-a je da se šminka vidi minimalno jer ipak ju je nemoguće sasvim sakriti. Za takav look završni će touch dati još maskara i uređene obrve uz lagani sjaj na usnama ili pak olovka u boji usana. Od maskara, osobno već jako dugo koristim Maybelline Lash Sensational koja je odlična, ne razmazuje se i odlično drži trepavice koje prethodno uvijem Aurinim uvijačem za trepavice. Obrve popunim Catrice olovkom za popunjavanjem obrva – lako se nanosi, odlično popunjava i prije svega cjenovno je pristupačna tako da se već neko vrijeme od ove olovke ne odvajam i iznova je kupujem. Za usne najčešće koristim ili Loreal olovku za usne u predivnoj neutralnoj nijansi ili pak Catrice sjajilo za usne koje je nažalost izašlo iz asortimana.

Šminka nije nužna da biste se osjećali odlično, možete to i bez nje. Zapravo je ovo #ostanidoma vrijeme odlična prilika da vaša koža odmori od svakodnevnog šminkanja. Međutim, kada nikako ne možete odoljeti jutarnjim minutama posvećenima nanošenju šminke, a ne želite ipak potrošiti puno vremena, onda je ovaj jednostavan i prirodan makeup look savršen izbor.

Nosite li ovih dana šminku? Ili vam je ipak kozmetička torbica s omiljenim proizvodima na pauzi?

Foto: Unsplash, Instagram profili @L’Oréal Paris Official, @blogge.by.sara, @aurakozmetika, @makeup_in_autralia, službena stranica Aura kozmetike, Catrice cosmetics, Notino.hr, Amazon.co.uk

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci