Stilueta recenzija by Marina: Himalaya gel za nježni piling lica
S

Dnevna njega lica nešto je što bi bilo poželjno da je dio svačije svakodnevice. Međutim, često su tu izlike kako nemamo vremena ili nam se jednostavno ne da jer ima jako puno proizvoda pa odustanemo od svega. Zašto ne biste odlučili baš sada malo više vremena posvetiti svojoj koži? Ona je prvo što se vidi na vama i na prvi pogled govori koliko brinete o njoj. Bez obzira na šminku koju (i ako) koristite, ako nemate „čistu podlogu“ za rad, krajnji rezultat neće biti baš onakav kakav želite da bude. Zamislite da želite naslikati sliku i da radite na gruboj i neravnoj podlozi. Krajnji rezultat će možda ispasti dobro, ali ako podloga nije dobro pripremljena, to će se svakako vidjeti na kraju. Isto je i s vašim licem. Zato u ove dane izolacije, kada svi imamo malo više vremena, istražite o svom tipu kože i nabavite proizvode koji će joj odgovarati i kojima ćete joj pokazati ljubav kakvu zaslužuje.

Jedan od ključnih koraka u njezi kože je piling. Pilingom uklanjate mrtve stanice kože koje ničemu ne služe osim što prije svega ružno izgledaju, ali i sprječavaju da ostali proizvodi za njegu kože dopiru do zdrave kože i zaista djeluju. Postoje dvije vrste pilinga – mehanički i kemijski. Mehanički piling radi se pomoću malih zrnaca u kozmetičkim preparatima koje „masirate“ po koži kružnim pokretima i na taj način uklanjate mrtve stanice kože. Kemijski piling se radi pomoću kiselina koje također uklanjaju mrtve stanice kože, ali one recimo da odrade posao umjesto vas.

Danas vam donosim jedan od meni omiljenih proizvoda za mehanički piling kože. Radi se o Himalaya nježnom gelu za piling lica. Na pakiranju piše da ga se može koristiti svaki dan s čime se slažem jer nije grub već poprilično nježan na licu, odlično uklanja nečistoće i mrtve stanice kože nakon čega vam je koža mekana i glatka na dodir. Međutim, ja ga ne koristim svaki dan već dva do tri puta na tjedan jer mislim kako nema potrebe svaki dan raditi piling lica. Cijeli Himalaya brend poznat je po svojim proizvodima s prirodnim sastojcima, pa tako i ovaj. Ne sadrži parabene, umjetna bojila, sapun kao ni SLS/SLES. Sitne čestice koje sadrži zapravo su komadići koštica marelice zbog čega sam gel ima ugodan i nježan miris, a koje odlično čiste kožu. Nisu grube i nema ih puno tako da se mogu složiti, kako i na samom pakiranju piše da ovaj gel/piling „učinkovito čisti, i nježno odrađuje piling.“

Koristim ga malo više od godinu dana i zaista mogu reći da ga obožavam prije svega jer je nježan na koži, odlično radi „svoj posao“, a i može ga se naći u drogeriji po pristupačnoj cijeni. Također, s obzirom da ga ne koristim svaki dan i zato što ga ne treba puno, dugo i traje tako da se svakako radi o proizvodu kojega iskreno preporučam.

Koji je vaš omiljeni proizvod za piling lica?

Foto: privatni arhiv

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci