Stilueta preporuka: Posjetite cijeli svijet na jednom mjestu – Minimundus!
S

Na samo tri sata vožnje od Rijeke smjestio se Minimundus – park minijaturnih građevina. Nalazi se u Klagenfurtu, Austria na jezeru Worthersee i sadrži preko 150 minijaturnih modela arhitekture iz cijelog svijeta napravljenih u mjerilu 1:25. ‘Mini Munudus’ u prijevodu znači mini svijet, odnosno svijet u malom jer ovo je jedno od rijetkih ovakvih mjesta gdje zapravo možemo vidjeti ljepotu i različitost arhitekture cijelog svijeta u svojim minijaturnim verzijama.

Povijest minijaturnog svijeta na jezeru započela je još pedesetih godina prošlog stoljeća s vizijom da se na jednom mjestu objedine sve svjetske znamenitosti, otvoren je 1958. godine pod nazivom “Minieurop” te je imao 20 modela. Ubrzo, park dobiva novo ime, Minimundus te svoja vrata otvara 3. srpnja 1959. godine

Tijekom vremena područje se proširilo na 26.000 m², dodane su i brojne građevine, a nakon velikog restrukturiranja 2016. godine, Minimundus je zasjao u novom sjaju i zato je to danas mjesto s vrlo raznolikim programom, glazbenim i kulinarskim događajima, zvjezdarnicom, igralištem i doživljajem tijekom cijele godine za cijelu obitelj.


WEB: www.minimundus.at

Facebook: Minimundus

Foto:Minimundus

Pripemila: Stilueta

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci