ZTC

Ne tako daleko od Rijeke, s druge strane Učke nalazi se Istra, pravi dragulj domaćeg turizma. Zbog mnoštvo prelijepih mjesta, netaknute prirode ali i bogate ponude raznovrsnih daržaja i aktivnosti Istra je postala miljenicom za sve turiste, kako domaće tako i strane. U srcu Istre nalazi se i Dinopark Funtana, prvi hrvatski tematski show park koji se smjestio na samo 15 minuta vožnje od Poreča. Dinopark vas vodi u neistraženi svijet dinosaura koji će vas dočekati u prirodnoj veličini i pretpovijesnoj atmosferi.

ZTC

Dio parka smješten je na starome kamenolomu u čijoj divljini obitavaju pokretni dinosauri u prirodnoj veličini. Prekrasna priroda i bujna šuma kojom je park okružen samo pridonose ugodnoj atmosferi i odmaku od moderne civilizacije gdje ćete se bezbrižno opustiti, ali i prošetati drvenom stazom koja se prostire parkom na više od 1,5 kilometara.


Otvoren još 2009. godine, Dinopark iz godine u godinu raste i povećava svoju ponudu u nastojanju da svojim posjetiteljima pruži raznovrsne zanimljive sadržaje i aktivnosti, te pravi doživljaj pretpovijesnog doba. Pa tako cijela obitelj može uživati u aktivnostima kao što je Show Arena gdje se izvode dnevne predstave Variate Cirkus, a unutar arene nalazi se i restoran, dino kino i dječja igraonica, dok se izvan arene nalazi mini lunapark, dječji valkić, trampolini, vrtuljci, dino streljana i igralište. Osim toga Dinopark nudi i mnoge druge aktivnosti koje će vas uvijek pozitivno iznenaditi, pa tako možete ploviti na gusarskom brodu Tortuga, iskušati adrenalisnku vožnju na vrtulju Dragon Coaster, iskopati kosti dinosaura u Fossil Safariju te pogledati izložbu pretpovijesnih morskih stvorenja u prirodnoj veličini. Djeci se posebno sviđa i Pony Express – jahanje za najmlađe uz instruktora, a da je ovo iskustvo doista nezaboravno zabavni dio programa i sve predstave u Dinoparku su besplatne.

Iskustvo u Dinoparku pružit će vam osjećaj kao da ste izašli iz ove ere i vratili se daleko u prošlost. Ovo je savršeno mjesto za obiteljski odmor gdje će uživati i djeca i odrasli, gdje ćete svaki trenutak pronaći nešto novo i zanimljivo. Dinopark Funtana je jedinstven u Hrvatskoj, a prirodna veličina dinosaura, zabavni sadržaji i učenje o ovim veličanstvenim bićima u prelijepom ambijentu uvest će vas u jedan sasvim novi svijet.

Pripremila: Stilueta

Foto: Ivor Mažar

 
 
 
 
 
 
DINOPARK.HR, Istarska 16, 52452 Funtana, info@dinopark.hr, 
DINOPARK FUNTANA 

Kancelarija bar