Stilueta oko svijeta: Naše (prvo) krstarenje!
S

Volimo putovati (a tko ne voli, pomislili ste, poznajem vas… ?) no usporili smo. Posao, djeca, obaveze, mogućnosti, koristili smo svaku priliku da ukrademo koji dan pa đir do Italije, Istre, gdje nas road trip odvede. Potajno smo maštali da se  ipak, sad kad su Mažarići veći, otisnemo  na neku malo veću avanturu. I jesmo, učinili smo to! I bilo nam je SUPERFANTASTIČNO! Znam da riječ  ne postoji, ali morate znati – baš tako nam je bilo!

U suradnji s Jadroagent agencijom odlučili smo se na krstarenje zapadnim Mediteranom, u trajanju od 7 dana, polazna luka Savona, a naše putovanje uključivalo je posjet Marseillesu, Barceloni, Palma de Mallorci, Cagliari, Civitavecchia – Rimu.

Iskreno, nismo znali što očekivati. Hoće li djeci biti atraktivno? Hoćemo li i mi imati neke samo naše trenutke? Hoće li nam odgovarati ovaj tip putovanja?  Sva pitanja dobila su odgovor kad smo ugledali Costa Diademu u Savoni, znali smo da nas čeka nešto genijalno!

Budući da je teško sve dojmove sažeti u jedan smisleni tekst, racjepkat ćemo priču na puno avantura, a danas ona prva, uvodna,  i priča o brodu..  Našoj kućici nekoliko dana kako kaže Noel.

Ne bilo kakvom brodu, Costa Didemi. I ime ovog kruzera zvuči poetično, moćno, romantično, velebno, a znači „kruna“ i upravo takva je Diadema. Raskošna, poput prave kraljice pobrinut će se da kao njeni gosti uživate u svakom trenutku boravka, toliko predano i sadržajno da ćete nakon tjedan dana boravka teška srca pozdraviti svoju domaćicu dok ćete se potajno nadati da vas neki idući susret očekuje vrlo, vrlo skoro.

Nabrojala sam destinacije koje smo posjetili i svaka je ostavila neki svoj lijepi dojam i uspomene, no naša su djeca, Nisa (8 godina) i Noel (4 godine) najviše uživali upravo na Diademi.

 

Na brodu uvijek sretne zanimljive ljude, a ova me gospođa podsjetila na jednu dragu Riječanku…
Imali smo i White Party, Noel se nije dao, a mama je pronašla način da spoji izlazak s majčinskih obavezama #winwinsituation
Bazen – riječ koja se najviše spominjala na ovom putovanju. 😉
Našoj djeci draži od Barcelone i Rima zajedno, upravo ovaj, ima ih više, the bazen!
Igraonica ili po Noelovom – igrajonica 🙂
Jako, jako smo puno i fino papali. Toliko jako da nam je u nekim navratima bilo i neugodno koliko uživamo u hrani 🙂
Gospodin Gede svaki dan nas je dočekivao s drugim dekoracijama!
Plesali i plesali i plesali, stalno!!! Jedna od najdražih stvari putovanja!
Svako ima svoje gušte, nekima kapi vode u bazenu, nekima u časi 😉
Impozantno! Lift, atrij, nezamislivo da ima preko 12 katova i..plovi…
Dinner time, birate kad vam odgovara “sitting”, mi smo odabrali ranije pa bi išli na predstave kasnije…
Znala sam da se nećemo vratiti bez ovakvih fotki 😉
čitaj opis prijašnje slike 😉
Predstave, svake večeri nešto drugačije, gledalište prepuno, a emocije neopisive! Spektakli, i Nisa i Noel su jako uživali i iznenadili nas!
Što je bolje od parka? Vodeni park!
On sebi uvijek napravi da mu bude lijepo… 😉

Barcelona, Rim, ma sve je to lijepo, ali… Brod i svi njegovi sadržaji, što se njih tiče mogli smo komotno sedam dana ne skidati se s Coste. I tako dok je majka uživala u La  Rambli  ili Fontani di Trevi, a tata lovio kadrove kojima se fotoaparat dugo nadao, čula su se dva mala, slatka, vrlo uporna glasića u pozadini „Mama, mi bi na brod..“, „Tata, hoćemo odmah, ali odmah kad dođemo na Diademu ići u bazen..“ „Mama, je li danas onaj plesni party na brodu, moramo onda požuriti…“ „Tata, idemo odmah u sobu, možda nam je onaj barba opet napravio neko iznenađenje na krevetu..“

Diadema je predivan grad koji plovi i njihova euforija nije me iznenadila.

Bazeni, restorani, igraonice, vodeni park, hrana, animatori, plesne zabave, liftovi, palube, na njih je sve ostavilo dojam! Svaki tren na kruzeru ispunjen je aktivnostima i brojnim mogućnostima, Peppa Pig, PJ Masks, igraonica u kojoj možete ostaviti djecu pa s partnerom otići na koktel s najljepšim pogledom, možete što poželite…

Igrali smo se…
naučili neke neobjašnjive plesne korake 😉
Ponekad, vrlo rijetko, gotovo nikad bi se umorili i odmorili….
A kadrove u kojima smo uživali nikad prije nismo doživjeli…

Krstarenje je tip odmora u kojem svatko može pronaći svoju savršenu sreću jer kreirate si dane prema vašim potrebama i zadovoljstvima. Ne čudi da smo vrijeme dijelili i sa obiteljima iz cijele Europe, ali mladim parovima koji su provodili aktivan odmor i na destinacijama vidjeli više od nas koji smo se prilagodili djeci. Na brodu smo susretali i starije parove koji su poput nas destinacije razgledali, a na brodu šetali, kartali, uživali u predstavama, kulturnim događanjima i laganini uživali. Prijateljice i prijatelji koji krstare i apsolutno guštaju, jako ih je puno!

Costa Dideama dio je Costa obitelji od 2014. godine, teško je nabrojati sve sadržaje ove ljepotice, no uz kazalište, wellness centar, kino dvoranu, brojne restorane, disco, ekskluzivne trgovine, barove, kvalitetan odmor je siguran, imate našu riječ. ?

Jedino, to vas moram upozoriti… nekoliko dana ste na brodu, sigurni ste da ga imate u malom prstu i onda vas to lažno samopouzdanje prevari,  otkrijete nova mjesta, nove sadržaje, nove palube, nove aktivnosti i onda se sjetite Sokratove izrečice „«Znam da ništa ne znam» i skromno si priznate da je Diadema kraljica koja vrlo pomno čuva neke svoje tajne i dopušta si da vas iznenađuje do zadnjega dana…

Kako bi ipak znali čim više –  imate nas i najsimpatičniji i najprofesionalniji Jadroagent im, no moramo biti iskreni, nećemo vam baš sve otkriti, neke stvari ipak moraju biti dio čarolije koju doživite kada prvi put zakoračite na brod….

Kako bi vam uljepšali pripreme i cijeli taj dio u suradnji s Jadroagent agencijom pripremili smo posebne pogodnosti putovanja, koje? Otkrivamo uskoro, pratite nas i svakako zapratite JADROAGENT TRAVEL!

Za sve dodatne informacije i upite,  budite slobodni kontaktirati  travel@jadroagent.hr, +385 (0)51 211 276, Trg Ivana Koblera 2 51000 Rijeka. Iznimno susretljivi i profesionalni, vjerujem da će vam svojim savjetima, pristupom i dobronamjernim stavom učiniti putovanje, od prvog kontakta do zadnjeg koraka savršenim iskustvom.


Pripremili: Marija, Ivor, Nisa i Noel Mažar

Foto: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci