Stilueta Meet Up u riječkoj World Traveler agenciji
S

Riječka agencija WORLD TRAVELER u godinu je dana postala prepoznatljivo ime za ljubitelje dalekih putovanja. Ovaj kreativan tim stalno nešto promišlja i zanimljivoga izmišlja, a pažnju nam je privuklo zadnje događanje  Advent u World Traveleru uz Božićni kufer želja! Uh, kako li to primamljivo zvuči! Razgovori o putovanjima uvijek dobro dođu i nismo uopće dvoumili oko dolaska i naših tajnih i javnih želja u vezi putovanja.

Božićni kufer želja

Božićni kufer želja dočekao nas je već prepun destinacija, a mi smo riječku agenciju odlučili posjetiti u dobrom društvu dvije ljubiteljice putovanja, Branke Čolić i Vanje Longin!

Naše drage sugovornice odmah su pristale na druženje, nije trebalo dugo i imale smo termin! Dočekao nas je ljubazan tim, azijski čaj, kufer želja i punooo dobrih tema!

Razgovor je počeo s gradom koji nikad ne spava jer je najmlađa članica našeg tima upravo tu destinaciju ubacila kao prvu na svojoj wish listi. Vanja se brzo nadovezala i otkrila kako je u New Yorku živjela pet mjeseci te nije grad koji je sada na listi za vidjeti opet jer jedno je doživjeti ga kroz život, drugo kroz putovanje, i tako je naš mali slatki travel razgovor krenuo.

Putovanja su uvijek zanimljiva…

Ipak, destinacija u koju bi se sigurno rado vratila je Tajland koji je posjetila prošle godine s obitelji i u kojem je provela mjesec dana! Suprug ju je iznenadio kartama za ovu egzotičnu destinaciju u studenome, a imali su nekoliko mjeseci priprema do savršenog putovanja u ožujku. Vrlo lijep, ali i hrabar pothvat zaključili smo jer sin Karlo tada je imao 7 mjeseci, a Borna 3 godine i tri mjeseca!

Sve je prošlo odlično, a sretna majka i ljubiteljica putovanja ističe kako bi mogla zamisliti da ovdje i živi,  u prirodnom, divljem i još uvijek ne toliko komercijalnom dijelu ove sve popularnije zemlje. Neostvarena želja za koju ne sumnjamo da će se ostvariti je Japan, a travel family u ožujku očekuje putovanje u Dubai!

Vanja Longin

Branka s Vanjom dijeli istu strast i slušati njih dvije kako dijele dojmove i iskustva bilo je jako zanimljivo. Nakon što je Vanja otkrila gdje bi se mogla vratiti i gdje bi se mogla zamisliti da živi, i Branka nam je otkrila koja je to destinacija koja ju je očarala. Havana.

Branka Čolić

Iako ju je posjetila u siječnju ove godine, priznaje dojmovi još nisu splasnuli. Branka svakoga siječnja otputuje u neku daleku zemlju, a otkriva kako si takvo putovanje danas svatko može priuštiti, te je sve stvar prioriteta.

Ljubav prema dalekim putovanjima počela je prije pet godina i to putovanjem na Tajland! Posjetila je i Zanzibar, a uskoro ju očekuje putovanje na kojem i sami malo zavidimo – Meksiko! Puno je toga već vidjela, puno je toga na wish listi, a destinacija kojoj se jednoga dana nada i najviše veseli je…Indija.

Putovanja oplemenjuju, donose iskustva, jedan drugačiji pogled na svijet, na život koji živimo, sredinu u kojoj jesmo.

Zid uspomena!

„Mislim da su putovanja s djecom odlično iskustvo jer se nauče na druge kulture, rase, odmah sve prihvate i sve im u ranoj dobi postaje najnormalnije. Nauče se i na svakakve situacije, dobiju širu sliku, naši će svugdje ići s nama!“ Vanja Longin

Branka Čolić, Vesna Pavletić, Vanja Longin

A da su putovanja odlično iskustvo, u bilo kojoj varijanti potvrdila nam je i Branka koja nas je svih ostavila bez riječi svojom izjavom:

„Putovanja nas izgrade karakterno, shvatimo da nekad u našoj sredini dramatiziramo oko sitnica i da  nam u biti ništa ne nedostaje, da smo ovdje sretni i bogati, imamo puno. Putujem da vidim i doživim kako drugi žive i da još više cijenim ono što imam.“

Milica Mataja-Mafrici, Marin Pavletić

Nije li ovo savršen kraj ove priče? Putuj. Zamisli. Doživi… Zahvaljujemo Branki i Vanji na razgovoru i našim dragim partnerima World Traveler agenciji što su nas ugostili!

Kraj godine i početak nove godine idealno je vrijeme za neke dobre odluke… znate što mislimo ?

I, koji je vaš odgovor? 🙂

Fotografije: Josip Čekada

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci