STILUETA LIVING ROOM – Kristjan Staničić: Ljubav prema turizmu od malih nogu do važnih uloga
S

U goste nam je došao Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice koji nam je na samom početku otkrio kako se nakon užurbanog radnog tjedna u Zagrebu trenucima na Kvarneru s obitelji posebno veseli!

Ljubav prema turizmu usadila je baka i ti trenuci djetinjstva usmjerili su ga da svoju edukaciju i karijerni put nastavi u smjeru turizma. Kristjan nam je otkrio koje vrijednosti i osobine mu je usadila obitelj i koji su ti trenuci iz djetinjstva kojih se rado prisjeća. Hrvatska posljednjih godina bilježi sve bolje turističke rezultate, a naš je sugovornik otkrio kako je itekako ponosan kako se na ljestvici konkurentnosti turističkih zemalja na svjetskoj razini popeli s 27-og na 23. mjesto. Hrvatska odgovara na nove elemente u turizmu, turist je mobilniji, educiraniji i na sve izazove smo dobro odgovorili, brojke i rezultati to pokazuju i na dobrom smo putu.

 

“Uvijek se u turizmu morate povoditi onom poznatom uzrečicom – čovjek je ključ uspjeha, turizam počiva na usluzi, usluga počiva na odnosu među ljudima, kakav odnos imate prema zaposlenicima i u konačnici prema turistima. Ja možda imam tu prednost što sam je moja obitelj usadila u mene turizam od malih nogu. Ja sam i kasnije, i kroz srednju školu, i kroz studentske dane na fakultetu i kasnije u ranoj karijeri radio u ugostiteljstvu. Bio sam i konobar, i pizza majstor, u hotelu na različitim pozicijama, od noćnog portira i recepcionera, barmena pa kasnije sve do voditelja prodaje i marketinga, sve do predsjednika uprave nekih velikih kompanija. Kada prođete iznutra cijeli sustav, kada naučite procese kako se radi, kako funkcionira tržište… onda imate puno širu perspektivu i pogled prema turizmu.”

Nautika će i ove godine biti u fokusu jer može ponuditi i aspekt sigurnosti, privatnosti, ali i kvalitetu usluge, kako Kristijan kaže nautički je turizam šlag na torti naše turističke priče.

Uživajte u našem razgovoru:

 

 

Stilueta Living Room, vaše i naše mjesto inspiracije!

Interijer opremila: KORYNA NAMJEŠTAJ

Tapete: MIRNA SIŠUL

Službena kava:  HUG & PUNCH 

Zahvala: Studio Kate, ELFS 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci