Stilueta intervju – Sandy Hadinger otkriva sve o fitnessu kao stilu života
S

Poljakinja s hrvatskom adresom, Sandy Hadinger, prava je fitness inspiracija s nekoliko važnih pobjeda na raznim natjecanjima. Fitness kao stil života njezin je glavni moto s naglaskom na zdravlju i stalnoj želji za napretkom i poboljšanjem. Kako je sve počelo, kako izgleda jedan dan u njezinom životu i koju je nagradu izdvojila kao najposebniju otkrila nam je Sandy u vrlo zanimljivom razgovoru.

Draga Sandy, drago nam je što ćemo današnji razgovor voditi upravo s tobom, jednom od vodećih fitness inspiracija. Za početak nam reci kako je sve počelo?

Kako sam željela promjene u životu, upoznala sam jednu curu u teretani koja je išla na natjecanja i rekla mi je „ajde sa mnom“. Već je moje prvo natjecanje bilo jako uspješno i to je zapravo trenutak kada je sve počelo i kada su mi se počela otvarati nova vrata.

Što za tebe znači fitness?

Za mene je fitness način života, lifestyle i to je ono što nas čini fit. Također, fitness je i stanje dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja koji uključuje i zdravu prehranu. 

Kako izgleda jedan dan u tvome životu?

Nakon što ustanem ujutro, pripremim si hranu i idem na posao. Također, sada sam usred pripremanja za otvaranje vlastite teretane tako da mi to oduzima veliki dio dana, a navečer idem u teretanu da odradim trening.

Što bi izdvojila kao pozitivne strane bavljenja fitnessom? Što te posebno ispunjava?

Baviti se fitnessom ili bilo kojim sportom podrazumijeva zdrav život i kretanje što je zapravo dobro za tijelo ali i za mentalno stanje. Također, treniranjem se može izbaciti negativna energija, opustiti se i zaboraviti nakratko na sve. Trening nam daje pozitivnu energiju, ali i energiju uopće.

Osobno mi je važno osjećati se dobro u vlastitoj koži, biti zdrava i hraniti se zdravo.

Društvene mreže danas su od velike važnosti kojim god poslom se bavili, pa tako i fitnessom. Što za tebe znače društvene mreže? Utječu li one na tvoj posao i kako?

Za mene su društvene mreže jako korisne za marketing, za upoznavanje ljudi koji se bave istim sportom, za davanje savjeta ali i za praćenje raznih natjecanja.

Imaš li neke uzore u fitness svijetu koji te posebno inspiriraju, kojima se diviš i za koje misliš da bi svi trebali znati?

Ja osobno se divim svima koji bave ovim sportom jer se radi o poslu koji traži jako puno odricanja i vremena ali i volje. Također se divim ženama koje su mame i imaju djecu, ali koje bez obzira na to sve uspiju iskombinirati. Time pokazuju da je uz razumijevanje i dobru organizaciju sve moguće.

Koliko je važna prehrana u tvome poslu? Na što sve treba obratiti pažnju?

Prehrana je kod nas jako bitna. Općenito je prehrana važna jer bez da se pazi što se jede nema ni rezultata. Ja sve važem, jedem pet puta dnevno prije čega sve izmjerim. Ne jedem meso pa ću sada vidjeti kako moje tijelo reagira na novu prehranu. Uz prehranu važno je unositi barem tri litre tekućine dnevno.

Dobitnica si brojnih nagrada, poznata si i izvan granica Hrvatske, na društvenim mrežama prati te veliki broj ljudi, baviš se onime u čemu uživaš…izgleda kao da si ostvarila sve svoje snove o kojima drugi samo maštaju. Je li ipak to to ili možda imaš još neke planove koje nam želiš otkriti?

Hvala puno. Sada otvaram teretanu što mi je oduvijek bio san. Imat ćemo sve vrste vježbi, a posebno naglašavam grupne treninge Powerplate EMS. Trenutno još radim na tome i dajem sve od sebe da sve bude kako sam zamislila. Poslije toga možda budem išla na natjecanja i željela bih kao i svi od nas osvojit Procard, ali to ćemo još vidjeti. Ispunjava me druženje s dragim ljudima, šetnje s mojim psima kao i pomaganje životinjama ali i svima ostalima.

Volim se družiti i putovati, a volim i ostale sportove.

Iako se možeš pohvaliti brojnim nagradama i priznanjima, ima li nekih koje su ti posebno drage?

Moja pobjeda na Arnoldu ima veliko značenje za mene i smatram da je to moj ogromni uspjeh. Godine 2018. dobila sam zlatni Award od IFBB upravo za pobjedu na Arnoldu.

Što bi poručila ljudima koji se žele baviti fitnessom? Na što sve treba obratiti pažnju i koja je ona glavna misao vodilja kojom se treba voditi ako želimo da nam fitness postane sastavni dio života?

Pa treba obratiti pažnju da vam stručnjak sve lijepo objasni. U fitnessu sve treba raditi pravilno, pravilno izvoditi vježbe i treba pogledati koje smetnje imate kako biste izbjegli razne ozljede. Također treba paziti na prehranu kako bi rezultati bili što bolji. Fitness je nama super kao ispušni ventil i mislim da bi bilo dobro, ako idete prvi put u teretanu, da imate nekoga tko će vas voditi, ali također morate imati na umu da nisu svi za fitness, međutim svakako je bitno da se bavite nekim oblikom sporta.

Može se reći da Sandy dokazuje da se rad, trud i ustrajanje u nečemu što nas ispunjava itekako isplati, što dokazuju i brojne nagrade koje je osvojila na raznim natjecanjima. Radi se o ženi od koje se može puno toga naučiti, a razgovor s njom jedan je od onih razgovora koji vas potakne da se trgnete i krenete ispunjavati svoje snove.

Foto: privatni arhiv, ustupila sugovnornica

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci