Stilueta intervju: Preslatke Mon Petit narukvice za mame i bebe oduševljavaju na prvu
S

Nakit je dio svake odjevne kombinacije i gotovo da nema osobe koja nema barem jedan komad nakita u svojoj kolekciji. U fokusu današnje priče se također nalazi nakit, ali ovoga puta nešto drugačiji. Radi se o narukvicama za mame i bebe iza kojih stoji Jeta Lekaj, Riječanka sa zagrebačkom adresom. Preslatke narukvice dolaze u nekoliko oblika sa zlatnim privjescima i poludragim kamenjem, popraćene nježnim bojama ružičastih nijansi ili pak onih izraženijih crvenih i plavih. Prekrasna ideja s još ljepšim proizvodima ono su što Mon Petit brend čini drugačijim i jedva smo čekali doznati više.

Mon Petit – samo nam ime brenda odmah priziva dozu nježnosti. Radi se o narukvicama za mame i bebe pa nije ni čudno da se radi o prekrasnim narukvicama nježnih boja. Međutim, prije samog imena zanima nas kako je sve počelo? Tko je Jeta i odakle ideja za izradu narukvica za bebe i mame?

Hvala Vam na lijepim riječima! Drago mi je da Vam se sviđaju moje Mon Petit narukvice i da ste me kontaktirali jer do sada još nisam imala priliku predstaviti se široj publici. Rođena sam i odrasla u Rijeci u zlatarskoj obitelji. U obiteljskom obrtu od svoje 15. godine sudjelovala sam u izradi nakita, tako da se taj posao i ljubav prema nakitu nastavio kroz život. Udavši se za zlatara preselila sam u Zagreb i nastavila izrađivati i dizajnirati nakit. Koralje jednostavno obožavam i htjela sam napraviti koraljnu narukvicu malo drugačiju nego što možemo naći u zlatarnama. Počeci izrade narukvica bili su rođenjem moje prve kćeri, a kasnije i ostalih troje djece. Nakon što sam postala udovica 2014. godine trebala mi je neka zanimacija da prebrodim krizno razdoblje pa sam se posvetila izradi narukvica i otvorila Facebook stranicu. Kako je stranica imala dobar odaziv odlučila sam tražiti poticaje i otvoriti  firmu.  Ideja za izradu narukvica  mama i beba potekla je od narukvica koje se nose u rodilištu. Većinom ih svi čuvaju kao uspomenu, a Mon Petit narukvice mogu se nositi stalno. Zato baby narukvice imaju i produžetak da se mogu nositi i kad bebice narastu.

Zašto baš Mon Petit? Što se krije iza imena brenda?

Mon Petit (moj mali) ime je nastalo po sinu jer je on najmlađi razmaženko, a ostale tri su cure koje ga još uvijek maze i paze iako više nije mali.

Po čemu su Mon Petit narukvice posebne?

Svaka narukvica je ručno rađena po mjeri i želji svake klijentice. Koristim samo prave materijale kao što su koralji, biseri i poludrago kamenje, zlato i srebro. Na web shopu imam klasične veličine i modele koji su najprodavaniji, no i tu postoji mogućnost izmjene ako netko želi.

S obzirom da su narukvice namijenjene mamama i djeci, pretpostavljamo da su vam sve drage na neki način. Što je najbolji dio takvog posla?

Da sve su mi drage i uživam u izradi  i komunikaciji sa mojim klijenticama koje uvijek imaju posebne želje i ja im pokušavam udovoljiti.  Najsretnija sam kad im napravim neku kombinaciju po mojoj želji i one su oduševljene. Kako je i ambalaža jako bitna za zaokružiti cijelu priću napravila sam i personalizirane kutijice, tako da svaka narukvica dolazi upakirana u  svoju kutijicu sa cetrifikatom i jamstvom, spremna za pokloniti.

Sjećate li se prve narukvice koju ste izradili? Što vam ona danas znači?

Prva narukvica koju sam izradila bila je koraljna za moju prvu kćer kada se rodila. Nažalost tada sam još nizala na konac pa ju je vrlo brzo izgubila. Baš zbog toga sada ih nižem na sajlu jer se to pokazalo kao puno izdržljivije i dugotrajnije. Koralji se nose od davnina jer su poznati kao odličan indikator povišene temperature kod beba i male djece, to je prvi znak mamama da nešto nije u redu.  Posvijetle pri povišenoj temperaturi a boja im se vraća tako da ih operemo u slanoj vodi i namažemo uljem.

Odakle crpite inspiraciju? Čime se vodite pri izradi narukvica?

Inspiracija dolazi iz svakodnevnih druženja sa mojom djecom, iako su oni već veliki uvijek me iznenade svojim biserima. I naravno male dječje ručice koje  su pre slatke, onako bucmaste. Najbitnije mi je da su narukvice nosive, da ih mame stave svojim bebama kada ih dobiju na poklon. Najveće zadovoljstvo mi je kada mi se  mame  jave i pošalju sličice svojih pre slatkih bebica.

Gdje se sve narukvice mogu naručiti?

Naručiti se mogu na Facebooku, Instagramu i web shopu monpetit.hr, a mogu se kupiti i u zlatarni Kajtazi, Robna kuća ”RI” u Rijeci i  u Malinskoj.

Imate li u planu proširiti proizvodnju i na druge proizvode ii se ipak želite fokusirati samo na narukvice?

Fokusirana sam na narukvice ali imam i drugih proizvoda kao što su naušnice i ogrlice te kompletiće za krštenje s naušnicama. Sve izrađujem po narudžbi tako da svaka klijentica može dati mašti na volju. U planu je otvaranje i dućana Mon Petit & Co ali više o tome nekom drugom prilikom…

Nas je oduševila ideja iza narukvica i Jetinih drugih proizvoda koji pokazuju da i oni najmlađi mogu imati svoj komad nakita – nakita koji će ih uvijek podsjećati na dan rođenja, čak i kada više nisu tako maleni.

Foto: web stranica Mon Petit

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci