Stilueta intervju: Elegancija i ženstvenost u znaku je Dhalia by Dahlia nakita
S

Dhalia by Dahlia, samo ime nam je odmah zvučalo zanimljivo pa smo odlučili vidjeti što se krije iza tako nježnog i šarmantnog naziva. I oduševili se viđenim – razni nakit, kopče za vjenčanja i razni ukrasi, a posebno ukrasi za cipele ostavili su nas bez teksta. Radi se prekrasnim, ručno rađenim komadima o kojima smo pričali s kreativkom Valentinom Šaško, zaljubljenicom u stvaranje i izradu ukrasa od malih nogu.

Draga Valentina, dobrodošla na Stiluetu. Iako jedva čekamo čuti više o tvome radu i prekrasnim ukrasima, za početak nam otkrij tko je zapravo Valentina?

Hvala od srca na dobrodošlici i želji predstavljanja Dhalia by Dahlia brenda.  Kada odem u svoj svijet koji nema veze s realnošću, u svijet nakita, Valentina, inače kontrolor opskrbe zrakoplova i mlada poduzetnica je ˝Gepetto˝ pun kreativne energije.  Rekla bih da sam radoholičarka, vrlo precizna i strpljiva.

Tvoj se rad sastoji od mnogo različitih ukrasa. Iako na prvu nakit dolazi do izražaja, zapravo ima tu još dosta prekrasnih proizvoda. Možeš li nam reći što sve izrađuješ i za koga su ukrasi primarno napravljeni?

Izrada se temelji na svakodnevnom, svečanom i vjenčanom nakitu. Osim klasičnog asortimana naušnica i narukvica, perle i cirkoni odvukli su me i u svijet vjenčanja, ukosnica i tiara. Zapravo, izrađujem sve ono što bih prije svega htjela za sebe pa je tako došla i ideja o ukrasima za cipele. Ideja u kojoj sam klasičnu kombinaciju htjela podići na novu ali praktičnu razinu. Nakit je odraz ženinog karaktera i samim time žene su moja primarna točka te kompromisno i surađujemo.

Kopče za cipele, ukrasi za vjenčanja, nakit…ima li još toga što bi željela izrađivati?

Kada ste kreativac svaki dan, svaki sat, onda neprestano razmišljate o novim proizvodima, s obzirom da je konkurentnost velika trenutno se baziram  na stalnim proizvodima i održivosti kvalitete.

Odakle ideja za izrađivanjem baš takvih komada ukrasa i nakita?

To je doista teško opisati, radi se o trenutku, priči, situaciji, potrebi…

Što si željela biti kao mala djevojčica? Je li ljubav prema izradi predmeta oduvijek u tebi?

Ha ha, dizajnerica, bilo kakva, interijera, odjeće, samo da je dizajnerica. Oduvijek sam voljela nešto stvarati, otkako znam za sebe. Majka je uvijek šivala, a kako su barbike bila jedina i glavna igračka i ja sam šivala za njih. Kako sam odrastala krpice su mi bile manje interesantne, a ogrlice sve draže. Prespajala sam ih sama po svom guštu. Sve traperice, majice, torbe, morale su imat neki moj dodatak.

Koje sve materijale koristiš? Na čemu je posebno naglasak?

Razne vrste perla, pretežno staklenaste, imitaciju riječnih bisera, razni metali i kristalići. Biram materijale koji su dugotrajniji i kvalitetniji tako da je njihov efekat jači. Naglasak bi stavila na unikatnost. Doista je teško ponoviti identičnu stvar. Svaki put kada crtate srce, nikada ga ne možete nacrtati identično, isto je tako i s izradom ručno rađenog nakita pa je u tome i posebnost koja se ženama sviđa.

Odakle ime brenda? Što ono poručuje?

Dahlia je cvijet kojeg sam zavoljela još kao djevojčica, imali smo ga puno dvorište. Simbolizira eleganciju kojom se vodim prilikom izrade nakita pa je tako i nastalo ime. Ispalo je zapravo i slučajno ali onda mi se i svidjelo i sada ga ne bi mijenjala ni za što.

Priznajemo kako sve izgleda prekrasno i nešto što bi svatko s radošću nosio. Odakle crpiš inspiraciju?

Hvala! Inspiracija je u klijenticama, u svakodnevnim situacijama, u dobrom okruženju, jednostavno kada si sretan, sve oko tebe može biti inspiracija.

Gdje Dhalia by Dahlia ukrase možemo očekivati u budućnosti?

S obzirom da se baziram na nakit za vjenčanja, nadamo se skoro prodaji u salonima vjenčanica. Za sada narudžbe se mogu izvršiti putem Facebooka i Instagrama.

Dhalia by Dahlia nakit poseban je sam po sebi – ženstven i elegantan, jedinstven i ručno rađen. Baš bismo ga takvog svakoga dana iznova nosili, zbog čega bi cijeli outfit, svakodnevni ili svečani bio protkan posebnom notom elegancije.

Foto: privatni arhiv

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci