Stilueta intervju: Anita i Marin Babin, aktivni u ljubavi, aktivni u sportu!
S

Marin Babin sprema se na veliki podvig ovoga rujna – savladati trostruki Ultra triathlon u Austriji. U roku od 60 sati trebat će preplivati 11,4 kilometra, biciklom prijeći 540 kilometara i na kraju pretrčati 126,6 kilometra. Riječ je o izuzetno zahtjevnom natjecanju koje je do sad završilo samo pet Hrvata. Marin će, ako uspije, biti šesti.

Anita je (bivša) odbojkašica. Sada se odbojkom bavi rekreativno. U braku su i imaju dvoje djece. Sport im je bitan, a ljubav i obitelj su im najbitniji! Broje 19 godina veze i 14 godina braka!

Ovo je njihova priča! 

Gdje ste se i kada upoznali?

Upoznali smo se sasvim slučajno u Rijeci davne 2004, u tadašnjem Hemingwayu gdje je u gužvi ispred mene hodao visoki dečko širokih ramena koji kad bi se okrenuo bi zabljesnuo svojim velikim zeleno-plavim očima i dugim trepavicama….trnci bi me prošli 🙂

Desila se tad ljubav na prvi pogled, no zbog velike udaljenosti smo ostali prijatelji prvih par godina nakon čega smo oboje ustanovili da naše prijateljstvo ima sve osnove za usrećiti nas u ozbiljnijoj vezi…i da bi trebali dati si priliku, unatoč velikoj udaljenosti.

Marin je tada igrao košarku u Kvarneru, ja sam igrala odbojku u Italiji.

No nismo dugo ostali udaljeni, godinu dana nakon stvari su se posložile,.. ja sam diplomirala, operirala koljeno i odlučila se vratiti u Rijeku gdje smo započeli živjeti zajedno.

Odbojka se nakon dosta godina opet vratila u moj život na mala vrata, od 2019 rekreativno treniram u DSR Kvarner ekipi “Za Dušu” sa kojom često i osvajamo ženske i mješovite turnire po Hrvatskoj i Slovenijii. Ekipa nam je stvarno super i ti ljudi su taj bitni faktor zbog kojeg ću uvijek naći vremena za odbojku, naglasak nam je svakako na zabavi i druženju, a kad se ostvare i neki mali uspjesi bude to nekako još ljepše.

Starija kćer je nedavno prigrlila odbojkašku loptu pa mi je njena zainteresiranost razlog više da ju kroz moju ljubav za ovu igru potičem na isto, na daljnji razvoj.

Što vas je povezalo?

Ono što Marin ima, osim meni fantastičnog fizičkog izgleda (visok, atletski građen, jak, velike plave oči, divan osmijeh, nježne ruke)  je suptilan smisao za humor, sposobnost da bilo koju situaciju promijeni iz temelja i izmami mi osmijeh, učini me sretnom, s njim je jednostavno osjećati se opušteno i ujedno sigurno.

Anita, opišite nam Marina u nekoliko riječi.

Borac, ustrajan, dosljedan, čovjek od povjerenja, iskren, nježan, velikodušan…muškarac za poželjeti! Motivira me na uvijek nove izazove, da i sama pomaknem vlastite granice.

Marine, opišite nam Anitu u nekoliko riječi.

Žena mog života s kojom se osjećam svoj, jer izvlači iz mene najbolju verziju mene samog i čini me sretnim.

Jesu li i djeca naslijedila sportski duh?

Naša cijela obitelj je aktivna i sportski orijentirana;  kretanje, vježbanje je jednostavno dio našeg svakodnevnog života, to je način na koji provodimo naše zajedničko vrijeme.

Djeca su se uz nas navikla  na to od malih nogu u čemu je i triatlon odigrao važnu ulogu i pridonio razvoju potrebnih motoričkih vještina tako da danas kao roditelji imamo brigu manje kada se radi o njihovoj sposobnosti plivanja i snalaženja u vodi, koordinacije u trčanju ili ponašanja u prometu sa biciklom.

A i naši godišnji odmori su isto tako aktivni, privlači nas boraviti u prirodi, otkrivati nove stvarnosti, drugačije načine života, poistovjetiti se s njima i uživati u istim.

Koja su vam omiljena mjesta na Kvarneru, gdje najviše volite obiteljski boraviti, opuštati se?

Mi smo veliki zaljubljenici kraja u kojem živimo, period ograničenja u koroni smo iskoristili za bolje se upoznati sa brdima i šumama koji nas okružuju, obožavamo duge rute planinarenja na koje često idemo. Isto tako volimo i duge šetnje uz more, tako da….kada ne vozimo biciklu ili trčimo, odmaramo se uz duge šetnje 🙂 u koje vodimo našu četveronožnu ljubimicu Troyu, labradoricu koja je nedavno ušla u naše živote putem udomljavanja te postala dio naše obitelji, neopisivo je velika ta obostrana ljubav koja nas spaja.

 

Ljubav je najveća inspiracija! Hvala što ste nam otkrili svoju priču te vjerujemo mnoge motivirali na sport i kvalitetan životni ritam!

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci