Stilueta gastro preporuka: sirevi Paške sirane, okus Paga, tradicije, ljubavi
S

Neki dan sam objašnjavala djeci da je glavni sastojak svakog jela – ljubav. Prvo su me začuđeno gledali, ali kad sam im objasnila da i najjednostavniji obrok može biti fantazija, a neko super složeno jelo ispasti prosječno ako se odrađuje usput, bili su još uvijek začuđeni, ali bilo im je bar malo jasnije. Shvatit će kad odrastu i sjetiti se mudrih majčinih riječi.

A sad zamislite kako je to kad je u jelo utkana ljubav duža od 70 godina? Izgleda nezamislivo, ali itekako je prisutno, prisutno u svakom komadiću sira Paške sirane koja desetljećima neumorno odolijeva iskušenjima i stvara hrvatske delicije prepoznate i priznate na svjetskoj razini!

Paški sir

Daleke 1946. godine osnovana je kao poljoprivredna zadruga, odnosno mala sirana koja je imala i matično stado ovaca. Paška sirana je najstarija sirana na otoku Pagu. Upravo je s njima počela priča o Paškom siru, najpoznatijem i najnagrađivanijem hrvatskom siru. Kroz svoju povijest je prolazila kroz različite organizacijske oblike do 1992. kada nastaje dioničko društvo. Od male zadruge danas je to moderna tvrtka, izvoznica u zemlje EU i SAD. Paška sirana se bavi proizvodnjom sireva od ovčjeg i kravljeg mlijeka te proizvodnjom ovčjeg mlijeka i mesa. Godine 2008. izgrađen je novi pogon za preradu mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda, djelomično financiran iz pretpristupnih fondova EU i agencije SAPARD.

Paškinjice
Poznata skuta

Pozivam vas da cijelu ponudu Paške sirane pogledate OVDJE, a na internetskoj stranici pronaći ćete i odlične  RECEPTE.

Naručiti možete iz udobnosti doma, a paket radi kojeg ćete i u pidžami otvoriti vrata stiže na vašu kućnu adresu u kratkom roku.

Pogledajte obavezno naš unboxing video, priču o Paškoj siranu  i uživajte u hrvatskim proizvodima i kvaliteti:

 

Pag je naočigled surov otok, no život uvijek pronađe put i zaiskri, u sjaju ljubavi, u zalogaju sira koji nosi sa sobom desetljeća stvaranja, u vama koji prepoznajete domaći proizvod poput nas. Naručite, uživajte i… dobar tek!

U suradnji sa PAŠKA SIRANA

Fotografije: Ivor Mažar/Stilueta

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci