Stilueta gastro preporuka: Restoran „Kod Salaja“ upotpunio poznatu božićnu priču!
S

Božićna priča obitelji Salaj ili Salajland je jedna od najljepših adventskih priča na ovim prostorima jer se obitelj Salaj svake godine iznova potrudi kako bi ponovo oduševili posjetitelje.

Uz preko četiri milijuna svjetlećih lampica za vas su spremili i razne novosti i iznenađenja od kojih je jedna od najvažnijih i preuređenje restorana i proširivanje gastronomske ponude. Jer ovo su dani uživanja, ali osim toga ovo su i dani finih i prikladnih delicija.

Restoran “Kod Salaja” ima preko 300 sjedećih mjesta s obogaćenim izborom jela i pića zbog kojih ćete imati mnogo razloga da u Salajlandu provedete prekrasne trenutke.

Osjećaj ugode i topline boravka pratit će vaš boravak, no ipak, najviše ćete uživati u ispreplitanju okusa tradicije i krajeva Lijepe naše jer poznato je da smo mi kao narod ljubitelji dobre kuhinje i kad pričamo o mjestima za koja nas vežu uspomene, nerijetko pričamo upravo o hrani!

Teletina s pire krumpirom i kupusom,  gulaš kobasica s njokima, kiseli kupus sa pireom i kobasicom, dimljeni buncek s pireom i kobasicom, pečena svinjska slabina s pireom i kobasicom, pašticada,  razne salata i goveđa juha… No, kakav bi to bio gastro užitak bez deserta, očekuje vas štrudel jabuka, cheesecake ili čokoladna torta!

Doista ćete uživati u bogatoj  ponudi jela po prihvatljivim cijenama!

PREPORUKA: PAŠTICADA!

Pašticada je jelo kojim odiše tradicija Dalmacije, zovu je i krunom dalmatinske kuhinje,  svaka se obitelj ponosi svojim vlastitim receptom, isto tako recept se prenosi s generacije na generaciju čuvajući tajnu recepta i finoću ukusa. Najbitnije kod  pašticade je ravnoteža tri okusa: slatko, kiselo i gorko. Pašticada je gastro ponos Dalmacije, ona priču povijest, donosi tradiciju u sadašnjost i najavljuje budućnost. Uživanje u svim čulima začinit će jelo koje ima svoje „ja“ baš kao i ova priča na posebnom imanju u Lijepoj našoj.

Uz ovogodišnje novitete, tradicionalno vas očekuje svakodnevni vatromet, animatori za najmlađe te veliko Advent selo gdje možete razgledati i kupiti razne domaće prehrambene proizvode, kao i razne rukotvorine i suvenire, a za posebno iskustvo preporučamo i vožnju Božićnim vlakom.

Želimo vam da se opustite, da uživate, želimo vam odličan boravak i naravno… dobar tek!                 

Božićna priča obitelji očekuje vas do 13. siječnja 2019. godine, svakim danom od 15:00 do 22:00 sata, uključujući vikende i blagdane.

Više informacija o Salajlandu, cijenama, programu i rasporedu vožnji možete saznati na salajland.com.


Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Stilueta

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci