Stilueta ČitaONA “Voli nju divlju”, Atticus
S

Jedna od dobrih strana ove situacije je što konačno imam vremena za knjige. Uvijek sam voljela čitati, no uz posao i dvoje djece,  knjiga koja mi je nekad bila duhovna potreba, postala je luksuz.

Ali ne i sada, vratila sam se čitanju, nadoknađujem, koliko stignem, a jedna od knjiga koja mi se svidjela od korica do korica je “Voli nju divlju” anonimnog autora Atticusa.

Atticus je anoniman autor dviju pjesničkih zbirki (Love Her Wild i The Dark Between Stars) koje je prvo objavio na svom Instagram profilu osvojivši preko pola milijuna pratitelja, a tek potom i u tiskanom izdanju, stekavši ubrzo i titulu najprodavanijeg pisca New York Timesa i jednog od najprodavanijih pjesnika 2017.

Romantične duše i ljubitelji kratkih formi pronaći će se među stihovima koji odišu minimalizmom. U samo par riječi krije se istinska dubina voljenja, življenja, opraštanja i maštanja.

Atticus budi čežnju, nostalgiju, ljubav, otvara emocije. Čitajući kao da upijate fragmente duše koja zna da je i bol dio životnog puta kao i ona istinska ljubav kojoj kao jedinke čeznemo.

Moram priznati da mi se jako sviđa i cijeli koncept i estetika knjige. Autor je s platforme u kojoj je estetski izričaj jako bitan sišao u stvarni svijet svojim koricama i instagramski stil komuniciranja itekako se osjeti. Jer pisanu riječi prate fotografije, a cijeli crno-bijeli ton daje jednu sjetnu notu i prepoznatljiv Instagram potpis autora.

U zbirci Voli nju divlju Atticus se dotiče stvarnih životnih trenutaka s kojima se čitatelj može lako poistovjetiti, kako onih najmanjih tako i onih najvećih: od prvih trenutaka nove ljubavi, preko kupanja na mjesečini u ljetnoj noći, do neobuzdanosti i osebujnosti ženskog duha. Iskrenošću, žestinom i prštavom romantikom, Atticus pretvara najuzbudljivije vrhunce i bolne padove u životu i ljubavi u nekoliko savršenih, britkih stihova koji se urezuju u naše pamćenje i bude u nama pustolovni duh.

 

“Gledajući te

teško mi je vjerovati

da se cijeli svemir nije urotio

da tebi život udahne.

Ne mogu se dosjetiti ljepšeg razloga

njegovog postojanja, 

od tebe, danas.”

Knjižara Znanje dostupna vam je online putem, iskoristite dragocjene trenutke za čitanje, otputujte u druge svjetove, nadahnite se, odmorite i.. volite.

Pripremila: Marija Mažar

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci