Stilueta čitaONA: Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji, Ben Brooks
S

Nakon buntovnica odnosno knjiga Priče za laku noć za mlade buntovnice 1 i 2, jedva smo dočekali čitati Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji, autor: Ben Brooks. Koncept vrlo sličan, inspirativna priča i ilustracija, no možda radi stila pisanja i radi sveopćeg oduševljenja buntovnicama izostao mi je onaj woow efekt, no svejedno jako smo uživali čitajući o pothvatima zanimljivih muškaraca! 

Knjiga nakladnika Znanje.hr svakako ima našu preporuku, meni kao majci drago je da djeci mogu dočarati različite profesije, hrabre pothvate, dobre inicijative i nadahnuti ih da jednog dana i oni budu ti koji će svijet činiti boljim i ljepšim mjestom, a klincima je super čitati o osobama koje su napravile nešto novo, neviđeno ili pohvalno.

„Želim pomoći dječacima da postanu bolji, sretniji muškarci te pokrenuti razgovor o tome što smatramo muževnim. Želim preispitati ideju da biti emocionalno otvoren znači biti slab, pokazati da i muškarci smiju biti ranjivi i nježni te ukazati na to koliko hrabrosti treba da bi bio različit.“ Ben Brooks, autor

Moram priznati ova izjava sviđa, nakon što su djevojčice dobile svoje buntovnice, dječaci su dobili neke svoje dobre primjere, a iz našeg iskustva naravno da nema isključivosti, čitamo sve knjige svima i uvijek je zanimljivo kad nas neka osoba posebno inspirira zatvaramo knjigu i jurimo na bespuća interneta saznati više.

Konkretno, u ovoj knjizi nama se to dogodilo s iluzionistom Dynamom (rođen 1982. godine), prati ga ilustracija kako hoda po Temzi u Londonu. Kako nam je to bilo neobično, odmah smo išli pogledati na internet pa i saznali više o ovom neobičnom čovjeku. U knjizi smo na 147. stranici pronašli i Nikolu Teslu, e to je bilo veselje, a između ostaloga navedeno je da se rodio u malenom selu u Hrvatskoj, usred zaglušujuće grmljavinske oluje, a babica je bila zabrinuta te je mislila da je to loš znak. 

Neću više otkrivati, djeci trebaju dobri primjeri, dobre ideje baš kao što im dobro dođe navika čitanja jer… već znate, djeca koja čitaju postaju ljudi koji razmišljaju, a takvi su nam najdraži, zar ne?

Pripremila: Marija Mažar

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci