NaslovnicaSTILUETABY MARIJA MAŽARSTILUETA ČITAONA: Glennon Doyle...

zadnje objave

STILUETA ČITAONA: Glennon Doyle “Neukroćena”, knjiga s dobrim po(r)ukama!

Moram priznati kako me veseli što sam zadnjih mjeseci pronašla način, odnosno vrijeme kako knjige uvrstiti u svoje tjedne gušte. Stiluetin redakcijski mail svakoga je dana obilje informacija po pitanju ljepote, mode, dobrih ideja, a kad je na mail došla prva info o knjizi Neukroćena Glennon Doyle, odmah sam pomislila kako ju jedva čekam čitati!

I dočekala sam! I jako mi se svidjela! Volim životne knjige protkane mudrostima na temelju iskustva, na temelju dobrih i loših odabira, pogrešaka i uspjeha. Život nas najviše uči na onoj klackalici straha i hrabrosti, a danas kad smo itekako svjesni koliko je bitan rad na sebi i sa samim sobom, ovakve knjige dođu kao dobra ideja.

Vodim se misli da ako iz knjige izvučem i samo jednu pouku, jednu rečenicu koja me natjera na preispitivanje, vrijedna je čitanja. Neukroćena je upravo takva.

Knjiga o kojoj se priča

Svoju priču Glennon počinje ovako: „Prije četiri godine, dok sam još bila udata za moje troje djece, zaljubila sam se u ženu…“

Ali, neka vas ne zavara početak, knjiga nije o ljubavnim odnosima i nije obiteljska drama, to je životni put jedne žene koja je spremna biti iskrena prvo prema sebi, a zatim i prema drugima svjesna da je život jedan i da nema odgoda. Knjiga je to koja će vas podsjetiti da trebate biti svoje, vratiti svoju iskru i dati ju sebi, pružiti ju svijetu.

Svatko od nas rođen je da donese nešto što nikad nije postojalo; način življenja, obitelj, ideju, umjetnost, zajednicu – nešto sasvim novo. Ovdje smo da se u potpunosti predstavimo, da svijetu nametnemo sebe, i ideje i misli i snove, i da ga tako, putem sebe i i onoga što nosimo u svojoj dubini, zauvijek promijenimo.“

Glennon potiče autentičnost svake žene, navodi kako naijistinitiji i najljepši život nikad ne obećaje da će biti lagan, no trebamo prihvatiti sebe i krenuti putem koji osjećamo da je naš.

„Ne postoji jedinstven način da se živi, voli, odgaja djecu, posloži obitelj, rukovodi školom, zajednicom ili nacijom. Netko je postavio norme, ali smo svi mi netko…“

Jedno od poglavlja autorica počinje jednom jednostavnom rečenicom, ali vrlo složenom premisom – Kad osjećamo, mijenjamo se iznutra. I doista je tomu tako. Mijenjamo se. I to je sasvim u redu. Život je dan brži no ikad ispunjen komunikacijama, obavezama, moranjima, a gdje ste tu vi? Gdje sam tu ja?

Neukroćena, Glennon Doyle

Sasvim je u redu: uzeti vrijeme za sebe, doživjeti sebe u novoj verziji, prepustiti se promjeni i biti hrabar živjeti u skladu sa svojim osjećanjima, intuicijom, uvjerenjima.

Zaključiti ovu recenziju neću sama, zaključit ću je s rečenicama autorice koje će vam otkriti kakva je ova knjiga. Vjerujem da ste već shvatila emociju kojom je prožeta i ako volite duhovna putovanja, na jednoj od stanici zastanite i odmorite, neukroćene smo bile kao djevojčice dok smo maštale što ćemo biti kad odrastemo, dok smo maštale o savršenim bajkama i životu, Neukroćena će vas bocnuti i dati vam do znanja da imate vremena i trebate živjeti život po svojom mjeri ako ste putem slučajno zalutale. Ponekad i kad smo na pravom putu više nismo sigurne u to. Uz ovu knjigu u rukama osjećat ćete da  znate točno jeste li tamo gdje želite. Ja jesam. Sretna fizički tu gdje jesam, ali duhovno uvijek u nekim svojim dimenzijama rasta.

„Ja sam ljudsko biće i stvorena sam da neprestano rastem. Ako živim odvažno, moj će se život sastojati od milijun smrti i ponovnih rođenja. Moj je cilj da ne budem stalno ista, nego da živim na način da svaki dan, godina, trenutak, odnos, razgovor ili kriza postanu materijal koji ću iskoristiti da budem istinitija i ljepša verzija sebe.“

Živite odvažno.

DARIVANJE

Darujemo tri knjige “Neukroćena”! Na Stilueta FB stranici, ispod ove objave, ostavite na u komentar odgovor na pitanje – Koja je najbolja knjiga koju ste pročitali? Tri odgovora odabrat ćemo metodom slučajnog odabira, darivanje se odnosi na područje RH, traje do 15.8., do 19 sati, imena sretnih dobitnika/dobitnica objavit ćemo kao update članka!

ČESTITAMO IVA JOVIĆ, VEDRANA KALANDRIN, LINDA ŠVORINIĆ!

Pripremila: Marija Mažar

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE