Stilueta čitaONA: „Cijeli svijet se grli“
S

Snaga zagrljaja je ogromna, ne mislim pritom na onu fizičku snagu već emocionalne dobrobiti koje donosi taj jedan pokret kad nas netko obgrli i zaspe energijom ljubavi, povjerenje i dobrih emocija jer činjenica je – grlimo one koje volimo i do kojih nam je stalo.

Zagrljaj umanjuje osjećaj straha i usamljenosti, podiže samopouzdanje, razvija pozitivne misle i nama odraslima zagrljaj je jedan od najbitnijih kontakata i baš zato je bitno i najmlađe učiti tom čarobnom dodiru!

Djeci od malih nogu govorim kad me dolaze poljubiti pri rastanku, sastanku ili ničim izazvani „Pusa bez zagrljaja ne vrijedi“, a za to sam od početka imala dva razloga. Prvi je sebičan jer mi ništa nije ljepše nego kad me zagrle te male ručice velike ljubavi, a drugi je jer želim u njih usaditi tu emociju i tu vrstu kontatka.

Stoga me ova slikovnica posebno razveselila! „Cijeli svijet se grli“ topla je priča koja se obraća djeci i govori o važnosti svega što sam navela u svom uvodu. Prekrasna slikovnica govori o povezanosti svega dotiče dječja srca na njima blizak način i potiče na razumijevanje i ljubav.

Manuela Monari je poznata talijanska autorica koja piše od djetinjstva, a Evelyn Daviddi ilustrirala je više od 30 knjiga za djecu. Ova lijepa knjiga za djecu šalje lijepu poruku –  životinje, priroda, zagrljaji i opuštajući trenuci, to je to što nam svima treba! 

“Mali moj medo, sve se u svemiru grli. 
Svako stablo isprepleteno je tkanje. 
Sokovi obgrljuju deblo, penju se i hrane ga.
Listovi vezu čipku oko grana i zovu k sebi gnijezda i ptice.”

Više o knjizi pročitajte na CIJELI SVIJET SE GRLI,

a svakako pogledajte sve što ima PLANETOPIJA  – knjižara za duh, um i tijelo.

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci