Stilueta blagdanski vodič: pokloni za ljubitelje ekologije i biljaka
S

Iako je ova godina po svemu drugačija, neke stvari ipak ostaju iste. Ono što nije nestalo je želja za iskrenim darivanjem raznih poklona kojima ćemo razveseliti nama drage ljude. Ali ne bilo kakvih poklona, već onih srcu dragih i oku ugodnih, a prije svega korisnih. Ukusa ima raznih, svatko od nas voli nešto, pa smo u današnjem članku na jedno mjesto skupili prijedloge što pokloniti i na koji način razveseliti one kojima su biljke i sve što ima veze s ekologijom strast i ljubav.

Pots and spots

U potrazi za originalnim poklonima, okrenuli smo se naravno Instagramu. Vremena smo imali, ideja nije nedostajalo pa smo tako dobro istražili gotovo svaki kut ove zaista prekrasne društvene mreže. Upravo smo u jednom takvom istraživanju pronašli ovaj divan Instagram profil koji obiluje raznim oblicima teglica za vaše najdraže biljčice. Time ćete, ne samo razveseliti dragu osobu, već i njihovim biljkama podariti novo ruho koje u potpunosti možete personalizirati.

Biljkoborci

Za one koji možda imaju sve spremno, osim samih usjeva, tu su Biljkoborci. Ne samo što ćete u njihovoj ponudi pronaći razne biljčice koje jedva čekaju na svoj prvi dodir sa zemljom, od Biljkoboraca možete naručiti i torbe i vrtlarske abecede u raznim oblicima. Vjerujemo kako će svaki biljkoljubac biti oduševljen s kojim god ga od ovih poklona razveselili, bilo s biljkom koju će jedva čekati posaditi ili pak s torbom koja će mu poslužiti u razne svrhe.

Herbarii

Naravno da biljkoljupcima možete pokloniti i neku od biljaka, ali će poklon biti još originalniji ako poklonite male sukulente u staklenim terarijima. Herbarii je tako idealan poklon za svakoga tko nema previše vremena brinuti o biljkama, ali bi ipak želio unijeti malo zelenog života u svoj dom. Tako ćete tu osobu riješiti pretjerane brige, a istovremeno pokloniti i biljku i pravi mali dekorativni ukras koji će se uklopiti u baš svaki kutak doma.

Filipa Sorko

Za šalice je Chia Cups vjerujem većina čula. Preslatke male šalice u kojima je ispijanje omiljenog toplog napitka pravi je mali gušt. Nedavno je Filipa Sorko svoje šalice odlučila prekriti blagdanskim ugođajem, pa su tako dobile motive borova i borovih iglica. A osim toga, u ponudi su se našli i tanjuri s raznim motivima biljaka. Bilo da će poslužiti za upotrebu ili samo kao dekorativni dio doma, nije bitno. Ono u što smo uvjereni je da će razveseliti svakoga tko gaji jednu posebnu ljubav prema biljkama.

LMA Greenery

Kako vam zvuči ideja da biljka ujedno čini i dio namještaja? Mi smo se oduševili na prvi pogled, a da nije riječ samo o nekoj nedostižnoj želji pokazuje upravo Mia Kuharić iz Samobora. Njezin stolić u čijem su podnožju zasađene biljke je odlična ideja koja će zapeti za oko svakome tko voli biljke. Da estetika i funkcionalnost idu ruku pod ruku, dokazuje upravo ovaj stolić s biljkama, a razne oblike i varijante možete pogledati na LMA Greenery Instagram profilu.

Uvjereni smo kako ste oduševljeni sa svakim od ovih originalnih poklona za vama drage ljude koji jednu posebnu vrstu ljubavi gaje prema biljkama. Preostaje samo da se odlučite za jedan ili pak više njih, stavite na njih jednu posebnu mašnicu, priložite osmijeh i emociju iskrenog darivanja i ove blagdane uljepšate na jedan poseban način.

Izvor i foto: Instagram profili Pots and spots, Biljkoborci, Herbarii, Filipa Sorko, LMA Greenery

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci