Stilueta blagdanski vodič: pokloni iz srca kojima ćete oduševiti voljenu osobu
S

Na kraju ove neobične godine možemo osvijestiti kako je materijalno najmanje bitno, kako materijalno svakog trenutka može nestati, a ono što ostaje vječno i ono što neće nestati jesu uspomene, emocije, iskrena namjera i čista ljubav koju osjećamo prema našim bližnjima. Zašto stoga ne bismo ove godine odabrali pokloniti nešto nematerijalno? Nešto što ništa ne košta, a znači puno. Ako se ničega takvog ne možete sjetiti, nadamo se da će vas naši prijedlozi ideja i iskrenih namjera potaknuti da ove godine darujete nešto drugačije i posebno.

Znate da vama draga osoba obožava određeno jelo ili piće, ali s obzirom da su restorani i kafići zatvoreni, ne možete je odvesti na ručak ili večeru. Zašto ne biste vi bili taj koji će joj skuhati omiljeno jelo? Takve male geste pokazuju da vam je stalo, da mislite na drugoga i da želite drugoj osobi uljepšati dan. Takve se stvari pamte!

Iako većina to ne želi priznati, svi smo mi u dubini duše romantični i željni pažnje. Najbolje da to isto pokažete drugoj osobi je doručak u krevet. Zamislite samo njezino lice kada ugleda scenu kao iz filma, uz omiljeni cvijet, posebnu poruku i najbolji doručak ikada.

Ako imate pjesnika u sebi, ali ne znate ili ne možete pustiti riječi da krenu, najbolje je da tu pjesmu posvetite vama dragoj osobi. Prijatelj, supružnik, dijete, susjed, kolega s posla ili bilo tko drugi – vjerujemo da nitko neće ostati ravnodušan prema ovoj prekrasnoj gesti punoj ljubavi i želje da drugoj osobi kažete koliko vam je do nje stalo.

Svi mi imamo osobu kojoj toliko toga dugujemo i koja nam je uzor u svemu. Ne u smislu materijalnog, nego u smislu motivacije, ljubavi i prisutnosti koja je uvijek dobrodošla, pogotovo u danima kada padnemo. Mame su tu većinom osobe kojima se uvijek obratimo kada trebamo pomoć, rame za plakanje ili pak onda kada želimo osjetiti čistu, bezuvjetnu ljubav. Zašto ovih blagdana  upravo mamama ne bismo priredili jedan kućni spa tretman? Upalite svijeće, napunite joj kadu s najmirišljavijim uljima, pustite laganu glazbu, priuštite joj masažu ili pak šminkanje kao iz salona – vjerujte nam kada kažemo da ovaj dan neće nikada zaboraviti.

 

Ove godine nam je proslava Božića i Nove godine ograničena na prostor našeg doma. Ali zašto baš ove godine proslava blagdana ne bi bila najbolja? Znamo da među vama ima onih koji vole plesati, srediti se i izaći na koncert omiljenog izvođača, pa zašto to isto ne biste preselili u dnevni boravak ili na neko drugo samo vama drago i posebno mjesto? Priuštite dragoj osobi plesnu večer uz omiljeno piće, grickalice ili možda uz nekakav desert, pustite glazbu na najjače, smijte se, plešite i zabavite se kao nikad dosad. Vjerujemo kako ovakav doček druga osoba neće ni zamisliti da može imati, a zauzvrat će dobiti večer na koju će se rado sjećati.

Ovih blagdana darujte iskrenu emociju, darujte sebe drugoj osobi i upijte svaku sekundu zajedničkog druženja. Ljubav i iskrena namjera nam ove godinu nisu oduzeti, iskoristite ih na najbolji mogući način.

Foto: Unsplash

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci