STILUETA BEAUTY ROOM – recenzija dva proizvoda branda Skintegra
S

Tko nije čuo za SKINTEGRU? Netko? Bilo tko?

Vjerujemo da ste svi negdje, pa makar jednom, pročitali komentar „Morate probati, spasilo mi je lice!!“ i zato smo mi odlučile.. probati!

Prije nego što pređemo na proizvode, malo ponavljanje znanja. Razlikujemo četiri osnovna tipa kože: suha, masna , mješovita i normalna.

Kojem tipu kože pripada vaša koža i kakva joj njega najviše odgovara jednostavno ćete saznati ukoliko odgovorite na četiri jednostavna pitanja postavljena na Sintegrinoj internetskoj stranici:

Vaša koža je:

  1. Masna
  2. Kombinirana
  3. Normalna
  4. Suha

Tekstura vaše kože je:

  1. Glatka
  2. Teksturirana (izražene bore ili pore)

Razina osjetljivosti vaše kože je:

Tip 1 – sklona upalnim procesima (akne, seboreja ili rozacea)

Tip 2 – jako reaktivna (instantno reagira na eksterne podražaje poput parfumiranih proizvoda, eteričnih ulja, alkohola i slično, ali nema drugih nepravilnosti)

Tip 3 – jako alergična (često pati od podražajnih reakcija u obliku višednevnog svrbeža, crvenila i ljuskanja)

Tip 4 – kombinirano upalni i reaktivni fenotip

Tip 5 – otporna koža koja rijetko ima bilo kakvu reakciju

Ton vaše kože je:

  1. Ujednačen i bez nepravilnosti
  2. Neujednačen – smeđe mrlje i melazma

Više na LINKU.

Nakon što odgovorite na ova četiri pitanja, iz Skintegre su se potrudili da osmisle i ponude paletu odabranih proizvoda koje možete koristiti, samostalno ili u kombinacijama.

Infrared i Spectra

Mi smo, za sada, isprobale dva, dojmove donosimo u nastavku:

INFRARED (169,00 kn) je serum namijenjen koži sklonoj upalama i iritacijama, iako ga se može koristiti na svim tipovima kože. Lagan, hidratantan, brzo se upija tako da može biti i podloga za make up.

Savjet je koristiti ga dva puta dnevno, ujutro i navečer na očišćenoj koži lica, te nakon toga staviti, kao dodatnu njegu, dnevnu/noćnu kremu jer sam po sebi može ostaviti kožu suhom na dodir. Nakon par dana koža je već mekša i podatnija.

Infrared je serum bez parabena, mirisa, sintetičkih boja, alkohola i drugih iritansa, tako da ne bi smio napraviti reakciju niti na najosjetljivoj koži . Ukoliko imate izrazito osjetljivu kožu, savjet je napraviti test: namazati malu količinu proizvoda na područje ispod lakta i pričekati 24 – 48 h. Ukoliko ne reagira u tom periodu, slobodno počnite sa korištenjem na licu.

SPECTRA (139,00kn) je divna, ružičasta serumska emulzija,  lagane teksture, hidratantna i djeluje umirujuće na sve tipove kože, posebno na dehidriranu. Kao i Infrared, preporuka je da se koristi ujutro i navečer. Ukoliko imate masnu kožu, bilo bi dobro, prije nanošenja, lice dobro očistiti Amphibianom, izrazito nježnim gelom za čišćenje normalne do masne kože.  Nakon čišćenja i Spectre, njegu završite s Carionom ili Superbe C.

I za kraj, da napomenemo, Skintegra je potpuno hrvatski proizvod, s pristupačnim cijenama i vrhunskim sastojcima, bez alergena, alkohola, ftalata, parabena i mirisa.

Već samim tim- našu preporuku imaju. Imate pitanja, želite nam javiti vaše dojmove, slobodno nam se javite putem maila redakcija@stilueta.net!

Pripremila: Tanja Savić

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci