Stilueta beauty recenzija by Marina: L’Oreal Paris Pure Clay Glow maska za lice
S

Ljeto je konačno stiglo, temperature su svakim danom sve više što znači da se više znojimo i da naše pore trebaju češće čišćenje nego u hladnim zimskim danima. Iako je lučenje sebuma i znojenje karakteristika svake osobe tijekom ovih ljetnih mjeseci, posebno se time mogu „pohvaliti“ osobe s masnom kožom kojima i sama pripadam.

Svaki je tip kože zasebna priča, pa tako i masna. Uvijek se kaže da je dobra strana masne kože ta što upravo ta masnoća sprječava nastajanje ranih bora, ali zato ima i onu drugu stranu koja zahtijeva određene proizvode i njegu.

Lučenje sebuma i pojačano znojenje se nikako ne mogu zaustaviti, ali ima svakako proizvoda koji u tome barem malo pomažu. Jedan takav je i L’Oreal Pure Clay Glow maska.

Masku koristim otprilike dvije godine i moram reći da joj se uvijek iznova vraćam. Dolazi u staklenom pakiraju s plastičnim čepom i dodatnom plastičnom zaštitom tako da možete biti sigurno da je maska nakon korištenja dobro zatvorena. Samo pakiranje je od 50 ml, a može se naći u našim drogerijama po cijeni od cca 60 kn.

Što se tiče same maske, izrazito je kremasta i lako se nanosi i prstima i kistom, ali je najbitnije da je nanesete u tankom sloju. Preporuča se držati je na licu 5-10 minuta, što je sasvim dovoljno jer tada polako i počinjete osjećati da je vrijeme da je isperete. Maska ima i miris koji meni osobno nije prejak i ne smeta mi.

Sama maska je meni odlična. Osim što je na bazi gline koja je savršena za masnu kožu i čišćenje pora i masnoća s lica, ova maska konkretno ima i ugljen koji dodatno čisti pore i daje onaj glow efekt uz savršen osjećaj glatke kože nakon korištenja. Nakon prvog korištenja moram priznati da nisam vidjela neku razliku osim što mi je koža lica bila iznimno glatka, ali nakon već par korištenja koža je bila u puno boljem stanju. Ono što sam još primijetila je da je ova maska odlična i kao spot treatment, odnosno za isušivanje prištića, ali samo malih, tu ne mislim na akne, nego na prištiće koji se povremeno pojave na licu. Koristim je dva puta tjedno jer mislim da bi više od toga za mene ipak bilo previše. Ono što moram još napomenuti je da vam neće očistiti pore u potpunosti i da neće sva prljavština odjednom samo nestati, ali svakako se s vremenom vidi pomak u tom smjeru.

Obožavam kada naše drogerije imaju tako dobre proizvode i to još po pristupačnim cijenama, a koji zaista djeluju i rade ono za što su namijenjeni. Činjenica da se ovoj maski uvijek iznova vraćam je potvrda da će ona još dugo zauzimati mjesto na polici s ostalim skincare favoritima.

Jeste li probali ovu masku? Kakvi su vaši dojmovi?

Foto: privatni arhiv

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci