#Stayhome & #Stayinspired: 3 dobre strane izolacije otkriva riječka dizajnerica Andrea Anić Dokmanović
#

Krajem prošlog tjedna zamolili smo drage žene da nam se pridruže u novoj rubrici #Stayhome & #Stayinspired kako bi ostali inspirativni jedni drugima i podizali si moral u ovim izazovnim vremenima. Prva na našem rasporedu je Andrea Anić Dokmanović, riječka dizajnerica kojoj je pozitiva stil života, a optimizmom pršte i njene kreacije. Andrea, mi smo ste najavili, a riječ sada prepuštamo tebi:

Pozdrav svim čitateljima, nadam se da ne klonete duhom! Iz svake situacije treba izvući ono najbolje, pa tako i ja, pozitiva me još ne napušta. Ono što mnogo više radim ovih dana je čitanje. Inače dosta čitam, ali evo ovo mi je sada prilika da pročitam neke knjige koje sam uvijek ostavljala za neki drugi puta. I zaista uživam.

Najteže mi je palo što nemamo više treninge te se moram doma tjerati trenirati što mi nije baš lako, volim svoju svakodnevnu rutinu te se sada nekako motiviram da nastavim s tjelovježbom.

Ponekad me mačke u tome prekidaju, ali kad su tako slatki tko bi im odolio. Kod njih nema virusa niti ružnih stvari, tako da ih puno više i gnjavim nego inače kad me nema doma. Jedna od odličnih zabava su i društvene igre koje igram s mužem, a imamo i one igrice iz djetinjstva poput super Maria pa se vraćamo kroz vrijeme. Još jedna odlična stvar koju mi je #ostanidoma donijelo je sviranje gitare koje nikako, ali baš nikako, da nastavim i pomaknem se s točke do koje sam došla prije nekih 6godina, a zbilja sam napredovala i sad sve ispočetka. Nema veze, vremena je na pretek, učimo dok smo živi.

Posebno u ovim vremenima učimo strpljenju.

Moje mišljenje je da čovjek treba imati onaj svoj unutarnji mir, tako je lakše podnositi nevolje. Svijet ide dalje s nama ili bez nas, u prošlosti je bilo i gorih slučajeva, a u svijetu se svakodnevno događaju strahote poput ratova, prirodnih nepogoda, gladi…Ljudi umiru,domovi se razaraju, samo to do nas nikada nije dolazilo. Sve je bilo tamo negdje i događalo se tamo nekome drugome. Bitno je zadržati zdrav razum, ne paničariti, uživati u svemu koliko se može, puno se smijati, sve to u svom unutarnjem miru. A sada je idealno vrijeme za ostvariti ga!

Slažemo se! Unutarnji mir i strpljenje neophodni su nam u ovim neobičnim vremenima koje su nas snašle! Budite s nama već sutra, jer u novoj rubrici svake večeri dijelimo riječi inspiracije koje prepuštamo našim gostima…

Pripremila: Stilueta

Fotografije: Andrea Anić Dokmanović

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci